Digor'da Anlamlı Gece

Digor'da Anlamlı Gece

Digor'da engelli vatandaşların oynadığı “ Acil Pozitif İnsan Aranıyor” adlı iki perdelik tiyatro oyununa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Digor Türk Telekom Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Salonu’nda sahnelenen oyunda rol alan engelli vatandaşların sergilediği performans salonu dolduran kalabalık tarafından dakikalarca alkışlandı. Oyunda rol alan sanatçıların hepsinin engelli olması ise dikkat çekti. 

Engelli vatandaşlar tarafından sahnelenen “Acil Pozitif İnsan Aranıyor” adlı oyun sonrasında sahne ye çıkan YEK Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Kasım Çağın oyuna gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Digor Kaymakam Fatih Özdemir’in girişimleriyle ilçeye getirilen “ Yetenekli Engelliler Komedi Tiyatrosu” Genel Sanat Yönetmeni Kasım Çağın, bu tiyatro grubunu oluşturmaktaki amaçlarının kendi kaderini paylaşan engelli vatandaşların sorunlarını tiyatro sahnesi ile komik bir dille gözler önüne sermek olduğunu söyledi.

Çağın; “ Kentsel ve sektörel projelerde kendilerinin de unutulmaması gerektiğini göstermek, bu şekilde toplumda kendini ezik hisseden evden ve rehabilitasyon merkezlerinden çıkmayan engellileri topluma kazandırmak. Onları çalışır hale getirmeye ve mutlaka her engellinin bir şey yapabileceğini göstermeye inandırmaktır” dedi.

YEK Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Kasım Çağın; “Engelli yurttaşlarımıza fırsat tanındığında neler yapabilecekleri ortaya çıktığını ve “Her İnsan Bir Engelli Adayı’’ olduğunu da sözlerine ekledi.

YEK Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Çağın ilçe kaymakamı Özdemir’i sahneye çağırarak kendilerine bu imkanı tanıdıkları için teşekkür etti.

Kaymakam Fatih Özdemir ise engelli vatandaşlara her zaman destek olunması gerektiğini belirterek tiyatro sanatçılarına gösterdikleri performanstan dolayı teşekkür etti.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler