Digor’da Avukat Abdurrahman Alaca kültür Merkezi

Digor’da Avukat Abdurrahman Alaca kültür Merkezi

Digor Belediyesi tarafından ilçe merkezinde temeli atılan kültür merkezine, “Avukat Abdurrahman Alaca” adı verilecek.

 Digor’da Avukat Abdurrahman Alaca kültür Merkezi

Digor Belediyesi tarafından ilçe merkezinde temeli atılan kültür merkezine, “Avukat Abdurrahman Alaca” adı verilecek.

Kültür merkezinin temelinin atılması nedeniyle tören düzenlendi. Temel atma törenine Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)  Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Digor Belediye Başkanı Av. Muzaffer Kutay, BDP Kars İl Başkanı Turgut Taşkıran, Başkan yardımcısı Şengül Mehmetoğlu, BDP PM üyesi İhsan Coşkun ve Digorlular katıldı.

Temel Atma töreni öncesi konuşan Digor Belediye Başkanı Av. Muzaffer Kutay, Digor ilçe merkezinde bazı sokak ve caddelerin adının değiştirileceğini belirterek, Kültür Merkezine de Kars’ın sevilen avukatlarından merhum Abdurrahman Alaca’nın adının verileceğini açıkladı.

Bu kararın Digor halkı ve Belediye meclis üyeleri tarafından alındığını vurgulayan Kutay, “Digor ilçemizde kültür merkezine ihtiyacımız vardı. İlçemize kültür merkezi yapmaya karar verdikten sonra yaklaşık iki ay boyunca da halkımız ve belediye meclis üyelerimiz ile birlikte “Kültür merkezimize ne ad verelim?” diye düşündük. Tüm Karslıların hatırlayacağı gibi, 12 Eylül’ün alacakaranlık ortamlarında devrimci ve demokratlara kimsenin selam vermediği bir dönemde, sürekli olarak Erzurum ve Erzincan’da arkamızda duran bir Av Abimiz Abdurrahman Alaca vardı. Sevgili Alaca, 1965 yıllında Kürtçe şiir yazabilecek kadar entelektüel bir kişiliğe sahip bir ağabeyimiz idi. Rahmetli Alaca sadece Digorluların değil bütün Karslıların davalarına bakar ve arkalarından koşardı. İşte bugün temelini atacağımız kültür merkezine, her kesin sevdiği, rahmet ve sevgi ile andığı Avukat Abdurrahman Alaca’nın adını vereceğiz.” Dedi.

150 GÜN SONRA HİZMETE SOKULACAK

Temeli atılan kültür merkezinin 150 gün sonra hizmete sokulacağını da belirten Başkan Kutay, “Kültür merkezimiz, toplam 521 metrekare alan üzerinde ve üç katlı olarak inşa edilecek. Merkezimizin içerisinde resim atölyesi, müzik okulu, tiyatro okulu, kütüphane ve 64 metrekare büyüklüğünde sergi salonu da olacak. Orta katta misafirhane ve üst katta ise 160 koltuk kapasiteli çok amaçlı toplantı yer alacak. Bu salon aynı zamanda sinema, tiyatro ve konferans salonu olarak da kullanılacak.” Diye konuştu. 

KİŞİ BELEDİYECİLİĞİ DEĞİL HALK BELEDİYECİLİĞİ

Başkan Kutay’ın ardından söz alan BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane de, temeli atılan kültür merkezinin Digor için çok hayırlı kültür merkezi olacağını söyledi.  Bu kültür merkezinin gençlere, çocuklara ve geleceğimize bırakacağımız en önemli miraslardan biri olacağını da belirten Birtane, BDP’nin belediyecilik anlayışını Digor Belediye Başkanlığı ve Başkan Kutay’ı örnek göstererek anlattı.

Cumhuriyetin kuruluşundan bu zamana kadar hükümetler tarafından Digor’a hiçbir hizmet getirilmediğini de belirten Milletvekili Birtane, “Bugün burada halkımız ile bir kez daha buluştuk. İmarı ve alt yapısı olmayan bir belediye olabilir mi? Dört yıllık bir süre içerisinde bizim belediyecilik anlayışımızın Digor’u getirdiği noktayı inkar edecek tek bir kişi çıkabilir mi? Çünkü her türlü resmi ve bürokratik engele takıla takıla verdiği projeler engellene engellene, bugün Digor Belediyesi alt yapı ve imar ile bu kültür merkezi ile de yapılan diğer belediye hizmetlerini gerçekleştiriliyor. İşte BDP belediyeciliğinin farkı buradadır. Bu da kişi belediyeciliği değil halk belediyeciliğidir. Bireyler ve kişiler gelir gider ama hizmetler ve o sistem kalıcıdır. Cumhuriyetin kuruluşundan şu zamana kadar eğer Digor’a bir hizmet yapılmamışsa bu yanlış bir sistemin Digor halkına uyguladığı bir zulümdür ve baskıdır. Son yıllara kadar Digor’a hiçbir hizmet yapılmamıştır. İşsizlik sadece Digor da değil Kars genelinde hat safhadadır. Tarım ve hayvancılık çok şükür AKP tarafından bitirildi. ‘Çok şükür’ diyorum. Çünkü ben bunları AKP milletvekilleri ve ilgili bakana dediğim zaman onlar da bana, “Çok şükür biz tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar destekler verdik” diyorlar. Ben de onlara diyorum ki ‘Verdiniz ama kime verdiniz? Yandaşlarınıza verdiniz’ diyorum. Aynı zamanda tarım ve hayvancılık politikalarınızla da Türkiye’de tarım ve hayvancılığı elbirliği ile 3 dönmedir iktidarda olmanıza rağmen bitirdiniz.” Diyorum.” Şeklinde konuştu.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler