Digor’da, Çanakkale şehitleri için mevlit okutuldu

Digor’da, Çanakkale şehitleri için mevlit okutuldu

Kars'ın Digor İlçesi'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Merkez Camii'nde mevlit okutuldu.

 

Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenlere Kaymakam Fatih Özdemir, Belediye Başkanı Muzaffer Kutay, Garnizon Komutanı İbrahim Gizlice, Cumhuriyet Savcısı Erkan Çörek, İlçe Emniyet Amiri Hikmet Akkoç, Piyade Bölük Komutanı Yüzbaşı Kansu Kurtuluş, İlçe Müftüsü Mikail Özkan katıldı.
 
Protokol üyeleri daha sonra şehit aileleri ile birlikte ilçede bulunan şehitliği ziyaret ettiler. Anma törenleri daha sonra Digor Türk Telekom Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda devam etti. Burada yapılan törende günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerin ardından slayt gösterimi yapıldı.
 
Atatürk İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmenleri Derya Yiğit ve Nuriye Bulgan önderliğinde öğrencilerin oratoryo gösterimi ve Türk Telekom YIBO Müzik Öğretmeni Dilek Kara ve öğrencilerinin Çanakkale türkülerini seslendirmesiyle tören sona erdi.
 
Törenin ardından İlçe Müftülüğü’nce tüm şehitlerimiz için Digor Merkez camiinde mevlit okutuldu.
 
 
 
 
 
kha

Önceki ve Sonraki Haberler