Digor’da Çok Amaçlı Spor Salonu Açıldı

Digor’da Çok Amaçlı Spor Salonu Açıldı

DİGOR ANADOLU LİSESİ’NDE ULUSLAR ARASI STANDARTLARDA SPOR SALONU

​Kars’ın Digor ilçesinde, Kaymakam İsa Bolat’ın çabalarıyla bir okulun bodrum katında hizmete açılan Çok Amaçlı Spor Salonu öğrencileri ve vatandaşları sevindirdi.

Türkiye-Ermenistan sınırındaki Digor ilçesi son zamanlarda eğitim ve sportif aktivitelerle adından sıkça söz ettirmeye başladı. İlçede merkezinde geçtiğimiz yıllarda vatandaşların kullanımına açılan halı saha ve Türk Telekom Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesindeki öğrenci ve öğretmenler için kurulan halı sahada yapılan sportif aktivitelerin artması ilçede daha geniş kapsamlı bir spor salonunun yapılması gereksinimini doğurdu. Sosyal aktiviteler ve sportif faaliyetlerin zenginleştirilmesi için harekete geçen Kaymakam İsa Bolat, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de katkılarıyla yola koyuldu. Lise öğretmenleri de proje üzerine uzunca bir süre kafa yordu ve ardından da salonun nereye kurulacağı görüşüldü. Okullarda yapılan incelemede bunun için en uygun okulun Digor Anadolu Lisesi olduğu belirlendi.

Bölgede eşi bulunmayan spor kompleksi standartlarında kurulan Çok Amaçlı Spor Salonu sonunda hayata geçirildi ve öğrencilerin, vatandaşların kullanımına açıldı. Lisenin bodrum katında hayata geçirilen Çok Amaçlı Spor Salonu, öğrencilerin sportif ve kültürel gelişimleri dışında ilçe halkı ve memurlar için de sosyal bir alan olarak da kullanılacak. Salonda, müzik enstrüman odasından, mini futbol sahasına kadar birçok alan düşünüldü.Digor Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Spor Salonunda Hentbol, Boks, Karete, Voleybol, Mini Tenis, Bilardo, Langırt, Müzik Odası, Badminton, Fitness Salonu, Spor Tırmanış Duvarı’nın yanı sıra otantik malzemelerden oluşan bir şark köşesi de yer alıyor.

Tüm bunların yanı sıra Digor Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Buket Akça öncülüğünde oluşturulan Sportif Tırmanış Duvarı ise çocukların büyük ölçüde dikkatini çekiyor. Öğrencilerin bu duvara tırmanmaları noktasında istekli oldukları gözden kaçmazken, okul için ayrı bir önem teşkil eden Spor Tırmanış kategorisinde Türkiye Milli Sporcusu ve Antrenörü olan Beden Eğitimi Öğretmeni Buket Akça’nın ilham kaynağı olmayı, daha olayın başında kazanmış olması dikkatlerden kaçmıyor.  Türkiye Dağcılık Federasyonu Milli Sporcusu ve Antrenörü olan Digor Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Buket Akça, gelecek yıllarda Spor Tırmanış kategorisinden Türkiye için milli sporcular yetiştireceğini söyleyerek, bölgenin insanının fiziki özellikler bakımından bu alan için biçilmiş kaftan olduğuna vurgu yaptı.

Akça, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Kapalı bir alanda yapılan bu sporun gelişim için büyük önem taşıdığı düşüncesindeyim. Digor ilçemize de böyle bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projenin Türkiye’de okul bazında ilk olduğu kanaatindeyim. Türkiye’de bu kategoride birçok şampiyona düzenleniyor ve dereceye giren arkadaşlarımız yurt dışında ülkemizi temsil etme fırsatı yakalıyor. Bu manada Digor’dan bu branştan milli sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu spor dalı çocuklarımıza hem fiziki hem de zihinsel açıdan birçok fayda sağlayacak. Bu proje Türkiye’de bir ilk olması itibariyle Digor Kaymakamı İsa Bolat tarafından da büyük bir ilgiyle ve destekle takip ediliyor. Bu noktada Türkiye Dağcılık Federasyonu ve sporcularından da destek sağlıyoruz. 9-10 Nisan tarihlerinde Nevşehir ilinde düzenlenecek olan Gençler ve Minikler Spor Tırmanış Şampiyonası’na da katılmayı hedefliyoruz.”

Projenin hayata geçirilmesinde öncülük eden Digor Lisesi öğretmenlerinden Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda müzik öğretmeni olan Özden İnan Çölmekçi, “Digor 2 bin nüfuslu bir ilçe. Buranın sosyal yaşam alanları çok zor ve özellikle kış mevsimleri çok ağır şartlarda geçiyor. Biz buradaki öğrencilerimiz için hem beden eğitimi faaliyetleri hem de diğer sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri bir salon düşündük ve Digor Kaymakamı İsa Bolat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kumaş’ın katkılarıyla hayata geçirdik. Bu projenin hayata geçirilmesi noktasında işçiliğinin büyük bölümünü Digor Anadolu Lisesi öğretmenleri olarak bizler üstlendik ve ustalığını yaptık diyebiliriz. Bu bölgedeki çocuklar okula gelmedikleri zamanlarda veya okul dışı saatlerde ya tarla da ya da evlerinde çalışan çocuklardır. Biz tam da bu noktada çocuklarımıza daha farklı bir yaşam alanı oluşturmak ve onları ilgi alanlarına göre eğitmek noktasında okulumuzda böyle bir fikir öncülüğünde bulunduk. Çok şükür ki bunu yetkililerimizin de katkılarıyla hayata geçirdik.” Dedi.

Digor Anadolu Lisesi öğrencileri ise kendileri için oluşturulan salon için başta öğretmenleri olmak üzere emek veren herkese teşekkür ettiler. Öğrenciler; özellikle spor tırmanış duvarının kendilerinin büyük ölçüde ilgisini çektiğini de belirterek, bu kategoride gelişip milli sporcu olan hocalarının da destekleriyle ilerlemek istediklerini söylediler.

 

kha

Önceki ve Sonraki Haberler