Digor'da İsyan Ettiren Trafik Cezası

Digor'da İsyan Ettiren Trafik Cezası

Kars'ın Digor ilçesi ve Dağpınar Beldesi ile Kars arasında yolcu taşıyan minibüslere, taşıma yetki belgesi olmadığı gerekçesiyle kesilen 2 bin 426 lira ceza sürücüleri ve yolcuları isyan ettirdi.

 

Kars Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri Kars-Dağpınar arasında sabah erken saatlerinde bu araçlara yönelik yaptığı trafik uygulaması sırasında yetki belgesi olmayan araç sürücülerine ceza kesti. Kendilerine uyarı yapılmadan ceza kesildiğini iddia eden sürücüler ise araçlarıyla birlikte Bölge Trafik Müdürlüğü önüne gelerek, polis amir ve müdürler ile görüşmek ve dertlerini anlatmak istediler. Zaman zaman polis ile sürücüler arasında tartışmalar yaşandı. Bazı sürücüler ise bazı polislerin kendilerini tehdit ettiklerini iddia ettiler. Bu sırada sabah 7’den beri yolda kaldıkları için şehre gidemeyen yolcular ise şikayetlerini dile getirerek mağdur olduklarını ve araçlarda hasta bir çocuğunda olduğuna isyan ettiler.
 
“UYARI YAPILMADAN CEZALAR KESİLDİ”
Kendilerine bir uyarı yapılmadan her bir sürücüye 2 bin 426 Lira ceza kesildiğini iddia eden sürücülerden Eşref Erkmen, ”Dağpınar’dan çıktıktan sonra 40 Lira para topladım ama trafik bana 2 bin 426 Lira ceza kesti. Eski yetki belgeleri iptal olmuş. Benim de yetki belgem vardı ama iptal olmuş. İkinci belgeyi de almamız gerektiğinden haberimiz yoktu. Bize bu konuda da bir uyarı yapılmadı. Ve bu sabahta yaklaşık 40 araca ceza kesmeye başladılar. Bizde yetkililerden bu cezanın iptal edilmesini ve yeni yetki belgelerini almamız için süre verilmesini istiyoruz. Bizde bu süre içerisinde bu yetki belgesini çıkartalım. Polis arkadaşlarımıza derdimizi anlattığımızda ise bizleri tehdit ediyorlar. Peki, biz derdimizi kime anlatalım. TC vatandaşı değil miyiz? Biz hakkımızı savunuyoruz. Biz zaten araçlarımızın borçlarını bile zor ödüyoruz. Ben bu cezayı ödemek için arabamı satmam gerek. Üstelikte aracımız borçlu ve banka rehini kaldıracak ki aracımı satayım. Ben bu cezayı nasıl öderim.” dedi.
 
“BU CEZALAR SADECE DİGOR VE DAĞPINAR’A KESİLİYOR”
Dağpınar Dolmuş Kooperatifi Başkanı Cemil Subaşı ise bu uygulamanın sadece Digor ve Dağpınar’a uygulandığını ileri sürerek diğer ilçe dolmuşlarına bu cezaların kesildiğini söyledi ve “Bizlere her hangi bir uyarı yapılmadan bu cezalar yazıldı. Haber vermeden bütün araçlarımıza 2426 Lira ceza yazdılar. Haberimiz olsaydı ve bize uyarlılar yapılmış olsaydı bizlerde şoför esnafı olarak tedbirlerimizi alırdık. Bize önce uyarı yapılmalıydı ve bizlerde eksikliklerimizi tamamlar ve tedbirlerimizi alırdık. Her araca 2426 Lira ceza yazılırsa bu insanlar bu parayı nerden alacaklar. Her araç her seferinde Kars – Digor ve Kars Dağpınar arasında 40 – 60 Lira para toplayabiliyor. Üstelik te her gün bölge trafikte denetleme var. Bu uygulama sadece Digor ve Dağpınar’a uygulanıyor. Fakat Akyaka, Selim, Sarıkamış ve diğer ilçelere yapılmıyor. Artık bir art niyet mi var? Anlayamıyoruz.” diye konuştu.
 
Polis ve sürücüler arasında uzun süren tartışmalardan bir sonuç çıkmayınca da bazı sürücüler aralarında temsilciler seçerek, dertlerini Vali Ahmet Kara’ya anlatmak için bölgeden ayrılarak Kars Valiliği’ne gittiler.
 
Vali Ahmet Kara ile görüşmelerinin ardından ise sürücüler olaysız şekilde dağıldı.
 
Tacettin  DURMUŞ /karsmanset.com
 
 

Önceki ve Sonraki Haberler