Digor'da Kuran Kursu ve İmam Evi Açıldı

Digor'da Kuran Kursu ve İmam Evi Açıldı

Kars'ın Digor İlçesinin en büyük köylerinden olan Bacalı Köyünde 2010 yılı Mayıs ayında başlanılan Kız Kuran Kursu ve İmam Evi inşaatı 2011 yılı Haziran ayı başında tamamlandı.

 

Bu kapsamda 2 kat olarak planlanan binanın alt katı cami için Abdesthane, WC ve İmam Evi, üst katı da Kuran Kursu olarak inşa edildi.

 

Kuran Kursu binasının açılışı Kaymakamı Fatih Özdemir, İlçe Müftüsü Mikail Özkan, Cami Dernek Başkanı Zemirhan Özbuğanlı, Başkan yardımcısı Hüseyin Buğan ve Cemil Güven eşliğinde yapıldı.

 

Programa ilçe birim amirlerinin yanında Bacalı Köyü halkının da yoğun ilgisi gözlerden kaçmadı. Açılış sırasında konuşan Kaymakam Fatih Özdemir, yapılan bu binanın Bacalı Köyü için çok önemli olduğuna, bu kursa, kadın-erkek, çoluk-çocuk herkesin katılması, birçok emek harcanarak devlet-millet işbirliği ile yapılan bu yerlerin boş bırakılmaması gerektiğine işaret etti.

 

Kaymakam Özdemir ayrıca, okulların tatile girdiği şu günlerde, her yaştan bireyin boş durmayıp ilim tahsil etmesi açısından da bu kursların toplumumuzda ihmal edilmez bir yerinin olduğunu söyledi.

 

Açılışın ardından Kuran Kursu binası gezildi.

 

 

KHA

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler