Digor’da Kutlu Doğum etkinliği

Digor’da Kutlu Doğum etkinliği

Kutlu Doğum Haftası, yurt genelinde olduğu gibi Kars'ın Digor İlçesi'nde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

 

Digor Müftülüğü tarafından icra edilen 2012 yılı “Kardeşlik Hukuku” ana temalı Kutlu Doğum Haftası bir dizi etkinliklerle kutlanıyor. İlçe müftülüğüne bağlı; Merkez, Kocaköy, Uzunkaya ve Bacalı Köyü Bayan Kuran Kursları öğrenci ve öğreticilerin katılımıyla el işi, göz nuru çeyizlik eşya ve yiyecek kermesi düzenlendi.
 
Kaymakamımız Fatih Özdemir’in teşrifiyle 16 Nisan’da başlayan Kermes programı dün akşaama kadar devam etti. İlçe müftüsü Mikail Özkan, Kermese yoğun bir ilginin olduğunu, kermesten elde edilen gelirlerin Kuran Kurslarının bakım ve tamiratına harcanacağını söyledi.
 
Yine Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde; Digor Türk Telekom Yatılı Bölge Okulu konferans salonunda, Ankara Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Sabri Akpolat tarafından “Tarih Boyunca İnananları Kardeş Kılan Değerler” konulu bir konferans gerçekleştirildi.
 
Konferans programına İlçe Kaymakamı Fatih Özdemir’in yanı sıra ilçe birim amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun katılımın olduğu program sonunda ilçe genelinde ilköğretimler ve lise öğrencileri arasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Ayrıca Türkiye Diyanet Vakfına arsa bağışlayan kha
x

Önceki ve Sonraki Haberler