Digor'da Taş Toplama Projesi

Digor'da Taş Toplama Projesi

Kars Digor Kaymakamlığı Digor Ziraat Odası Başkanlığı ile çiftçiye yönelik taş toplama projesi başlattı.

Digor Kaymakamlığı ve Digor Ziraat Odası Başkanlığı arasında ortaklaşa yapılan bu proje, Bakanlık makamının 02 Mart 2015 tarih ve 28 no’lu Olur’u ile yürürlüğe giren Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Sermaye Transferi Ödeneklerinin Kullandırılması, İzlenmesi ve Denetlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar’a istinaden hazırlandı.

Bu proje ile arazilerin taşlardan temizlenmesi, toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi, makineli tarımın yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar başlatıldı.

Proje kapsamında 2 ay (Eylül, Ekim 2015) içerisinde minimum 5400 dekar arazi temizlenecek. Bu temizlenecek araziler ÇATAK (Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı) Projesi kapsamı dışında kalan köyleri kapsayacaktır. Bu proje ile arazilerin temizlenmesi hem verimi arttırma konusunda hem de arazide çalışma şartlarını iyileştirme açısından çiftçiye büyük kolaylık sağlayacak. Daha önce taşlı olan araziyi çiftçi verimli bir şekilde kullanamıyordu şimdi bu projenin tamamlanmasıyla rahatlıkla arazisini verimli bir şekilde kullanabilecek.

Kaymakam İsa Bolat yaptığı açıklamada, “Bölgemiz insanı arazi koşulları ve uygun olmayan iklim şartları dolayısıyla zaten büyük sıkıntı yaşamaktaydı ama bu proje bir nebzede olsa çiftçinin taşlık olan arazisini kullanmasına, kısa süren yaz ayında tarım makinelerini (döverbiçer, balya makinesi vb.) kullanarak kısa zamanda işlerinin bitirilmesine yardımcı olacaktır.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler
Digor Haber