Digor'lu Minibüscüler Şikayetçi

Digor'lu Minibüscüler Şikayetçi

Digorlu şoför esnafı ve vatandaşlar, Kars - Digor yolunun bozuk olması nedeniyle şikayetlerini dile getirdi.

 

Sürücüler ve vatandaşlar adında açıklama yapan Digor Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cemal Bölgi, yol sorununu geçtiğimiz yıl Kars Valisi Ahmet Kara’ya ilettiklerini ve geçtiğiz yıl tamir edilen yolun bu yıl yeniden bozulduğunu söyledi.

Yolda geçtiğimiz yıl yapılan bakım ve onarımdan sonra sert geçen kış şarları sonucunda tekrar bozulduğunu belirten Bölgi, “Kars - Digor yolu kullanılamayacak derecede bozuktur. Sayın Valimiz Ahmet Kara, 2011 yılında yapılan İl Planlama Kurulu toplantısında yol yapımı hakkındaki fikrini açık açık belirtmiş ve yolun yapımındaki hataları ve bozukluğu önceden tespit etmiştir. Sayın Valimizin o günkü öngörüsü gerçekleşmiş ve yapılan yol üzerinden bir kış geçtikten sonra tekrar bozularak artık kullanılamaz hale gelmiştir. İlçemiz şoför esnafı bundan son derece muzdariptir.  İlçemizde araç sahibi olan sürücüler adeta Kars’a gidip gelmek istememektedir. Çünkü Kars ile Digor arasında ki 40 Km uzunluğunda ki yol kasisler ve dev çukurlar nedeniyle kullanılamaz durumdadır. Yolu kullanan sürücüler ve yolcular adeta işkence çekmektedir. Hatta Kars’tan ilçemize mal satmaya gelen toptancı esnafı bile bu nedenle Digor’a gelmek istememektedir. Böylece Digor esnafı büyük sıkıntılar çekmektedir. Kars - Digor arasındaki yol sorununu Sayın Valimizin çözeceğine yürekten inanıyoruz. Çükü Sayın Valimiz bu güne kadar bütün dertlerimize derman olmuştur.” Dedi.

Tek Sermayemiz Araçlarımızdır.

Digor Taşıt Kooperatifi Başkanı Reis Balkız da; tek sermayelerinin araçları olduğunu belirterek; “Bizler Taşıt Kooperatifi şoförleri olarak yolların bozuk olmasından dolayı son derece mağduruz. Bizlerin tek geçim kaynağı ve ailemizin rızkını sağladığımız ve sermayemizi yatırdığımız tek geçim kaynağımız araçlarımızdır. Çocuklarımızın rızkını yatırdığımız tek sermayemiz olan araçlarımızla ilçemiz halkına kar-kış, yağmur-çamur demeden hizmet etmeye çalışıyoruz. Ancak yeni almış olduğumuz araçlar bozuk yollar yüzünden büyük zarar görüyor. Akaryakıt pahalı ve yolcu taşıma bedeli düşük. Üstelik tüm sermayemizi yatırmış olduğumuz yeni araçlarımızın da kasislerden ve bozuk yollardan dolayı arıza yapması sonucu parça değişmesi bizi maddi yönden oldukça sarsmaktadır. O kadar emek harca, çoluk çocuğun rızkını yatır. Kazandığımız üç kuruşu da tamire vermek bizi sarsıyor. Kars ta yeni kurulan Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün acilen Kars-Digor yolunun yapımını sonuçlandırması gerekmektedir. Bu sorunun biran önce çözülmesi için Sayın Valimizin bu sorunu çözeceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

Tacattin Durmuş

 

DSC05623.JPG

 

DSC05625.JPG   
DSC05627.JPG

 

Önceki ve Sonraki Haberler