Digor'lu Öğrenciler Aferin Aldılar

Digor'lu Öğrenciler Aferin Aldılar

Digor İlçesi Türk Telekom Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet ÖZMEN tarafından öğrencilere, öğretmenlere ve okul yöneticilerine yönelik bir seminer düzenlendi.

 

10 Mayıs Salı günü saat 10’da gerçekleştirilen seminerde olumlu davranış geliştirme ve çatışma çözme konularında bilgiler verildi.   

     Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet ÖZMEN’in konuşmacı olarak katıldığı, olumlu davranış kazandırma ve olumlu düşünce geliştirmeyle ilgili olarak düzenlenen seminer, öğrenciler ve öğretmenler tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Seminer sonrasında yapılan soru cevap kısmında öğrenciler anlamlı, güzel ve akılcı sorularıyla Yrd. Doç. Dr. Ahmet ÖZMEN’in beğenisini topladılar. Seminerde sosyal becerileri geliştirme ve ilerletme konusu üzerinde de duruldu. Olumlu ilişkilerin geliştirilmesi ve çatışmaların yıkıcı davranışlara dönüşmeden yapıcı bir biçimde çözülmesinin önemi üzerinde duruldu. Şiddete neden olan faktörler öğrencilere ve öğretmenlere, yaşamdan örnekler verilerek açıklandı. Gerek sosyal becerilerini geliştirmeyle ilgili olsun gerekse şiddet ve şiddete yol açan faktörler konusunda olsun, öğretim üyesi Ahmet ÖZMEN’e sordukları soruların üst düzey olması nedeniyle öğrenciler kendilerine “AFERİN” dedirttiler. Öğrencilerin sordukları kaliteli sorulardan dolayı öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin keyiflendikleri gözlendi.  

     Seminer bitiminde Ahmet ÖZMEN öğrenciler tarafından güzel bir demek çiçekle uğurlandı. Daha sonra öğretim üyesi Ahmet ÖZMEN kendi meslektaşları olan okul Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlarının çalışma odalarını tek tek ziyaret ederek, çalışma şartlarının çok uygun olduğunu ifade etti. Okulun fiziki ve teknik donanım konusunda Türkiye standartlarının üzerinde olduğunu da sözlerine ekledi.  

 

 

     Okul Rehberlik Hizmetlerinin insan merkezli eğitimin sistemlerinin ayrılmaz bir öğesi olduğunu ifade eden Ahmet ÖZMEN, okul yöneticilerine bu konularda önemli görevler düştüğünü ifade ederek, Digor İlçesi Türk Telekom Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda bunun gerçekleştirilmiş olduğunu görmenin eğitim camiası adına sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.  

     Yrd. Doç. Dr. Ahmet ÖZMEN, bu tür eğitim seminerlerin daha önce Kars Merkez ile Akyaka ve Sarıkamış ilçelerinde düzenlendiğini belirterek, merkezden uzak diğer okullarımızın da zaman zaman benzer taleplerinin olduğunu ve bu taleplerin tamamının bizzat kendisi tarafından dikkate alınacağını ifade etti.

 

 

karsmanset.com

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler
Digor Haber