Dikkat: İnek çıkabilir!

Dikkat: İnek çıkabilir!

Yaz Mevsiminin gelmesiyle birlikte otlamaları için bırakılan büyükbaş hayvanlar Kars-Ardahan karayolunda kazaya davetiye çıkarıyorlar.

Dikkat: İnek çıkabilir!

Yaz Mevsiminin gelmesiyle birlikte otlamaları için bırakılan büyükbaş hayvanlar Kars-Ardahan karayolunda kazaya davetiye çıkarıyorlar. Ana yol kenarında otlayan hayvanlar ani hareketlerle yola atlamaları kazalara davetiye çıkarıyor.

Bahar ayıyla birlikte otlamaları için dışarıya bırakılan büyükbaş hayvanlar başlarında çoban olmayınca yol üzerinde ani harekelerle sürücülere zor anlar yaşatıyorlar. Yol kenarındaki başıboş hayvanlar, Karayolu üzerinde sürü halinde mesken tutuyorlar. Hayvan sahiplerinin bu durum karşısında uyarılmadıkları içinde rahat hareket ediyorlar. Kendi yeşil alanlarıymış gibi hayvanlarını otlattıkları yol kenarları ve yol refüjlerinde otlattıkları hayvanlarıyla insan hayatını hiçe sayıyorlar.

Yol üzerinde başıboş dolaşan hayvanlar nedeniyle zor anlar yaşadıklarını belirten sürücüler, “Yol üzerinde rahatlıkla gezebilen büyük baş hayvanlar yüzünden kaza yapmamız an meselesi, özellikle yaz aylarında da gündüz olduğu gibi gece de bu hayvanlar yollarda geziyor. Gündüz hadi neyse de, gece yolda giderken önümüzü zor görüyoruz. Yol boyunca zaten hiçbir aydınlatma yok, hayvanları nasıl görelim. Olası bir can kaybına sebebiyet verilmemesi için yetkililerin bu konuyu dikkate almalarını hayvan sahiplerine uyarılarda bulunmalarını istiyoruz. Bugün büyükbaş bir hayvanın değeri nereden baksan 4 bin ile 7 bin 500 TL arasında değişiyor. Burada bir hayvana araba çarpsa hayvan ölse ya da yaralansa sorumlusu kim olacak ya da hayvanlar yüzünden ölümlü ya da yaralanmalı kaza olsa bunun hesabını kim verecek” diyerek tepki gösterdiler. kha

Önceki ve Sonraki Haberler