Dilenciler Kars'ı İstila Etti

Dilenciler Kars'ı İstila Etti

Kars'a çevre il ve ilçelerden gelerek dilenen ve çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu dilenciler vatandaşları canından bezdirdi.

 

Her sokak başında oturarak veya dükkanları dolaşarak dilenen kadın ve çocukların bir türlü engellenememesi, sorunun günden güne büyümesine sebep oluyor. Yanlarına aldıkları çocukları ile birlikte dilenen ve çocuklarını dilencilikte istismar eden kadınlar, günün büyük bölümünü sokaklarda geçiriyorlar. Anneleri ile birlikte dilenen çocuklarının kaldırım üzerinde yatmaları dilenciliğin boyutlarını da gözler önüne seriyor. Anneleri ve ablaları ile birlikte gün boyu dolaşan çocukların yaşam şartları ise vatandaşları oldukça rahatsız ediyor.

Kars’ta adeta cadde ve sokakları parselleyen dilenciler zabıta ekiplerinde aldırış etmiyor. Kars Belediyesi zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin il genelinde topladıkları dilencileri kent dışına çıkarmasına karşı tekrar geri dönen dilenciler, zabıta ekiplerinde zor durumda bırakıyor.

Kars’a çevre illerden adeta akın eden dilencilerin önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar ise, “Yıllardan beri ilimiz adeta dilenciliği meslek haline getirenlerin akınına uğruyor. Bu sorun bir türlü çözülemiyor ve kimse bu dilencileri durduramıyor. Belediye defalarca dilencileri toplamasına rağmen çözüm bulamadı. Bu dilenciler gerçekten bu işi kendilerine meslek edinmişler. Çoğunluğu kadın ve çocukların oluşturduğu dilencileri durdurmak için belediye ve emniyetin işbirliği yaparak ortak çalışması gerekir. Dilenciler çocukları istismar etmeye başladılar. Yanlarında gezdirdikleri çocukların gelecekleri tehlike altında” diye konuştular.

Kars’ta özellikle cadde ve sokakları mesken haline getiren dilenciler, zabıta ekiplerine karşı da tedbiri elden bırakmıyorlar. Zabıtaları gördüklerinde üzerlerinde bulunan cep telefonlarıyla bir birlerine haber veren dilencilerin bir anda ortadan kaybolması ise dikkat çekiyor.

Kent merkezinde işyerlerini tek tek dolaşan dilenciler esnaflarında zaman zaman tepki göstermesine neden oluyor.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler