Dış Ticaret ve Lojistik Kongresi Kars’ta Başladı

Dış Ticaret ve Lojistik Kongresi Kars’ta Başladı

Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından organize edilen I. Uluslararası Kafkasya-Orta Asya Dış Ticaret ve Lojistik Kongresi Kars’ta başladı.

1-3 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek kongrenin son günü Ani Harabeleri’ne gezi düzenlenecek.

Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA), Kars Ticaret ve Sanayi Odası’nın (Kars TSO), Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği’nin (UTİKAD), Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nin (DAİB) ve Kars Belediyesi’nin sponsor olarak desteklediği ve bölgede bu alanda ilk olacak kongre; özel sunumlarla açılacak ve yurtiçi ve yurtdışından 100’e yakın akademisyenin dış ticaret ve lojistik alanlarında yapacakları bildiri sunumlarıyla devam edecek. Kongre ile yakın zamanda tamamlanacak olan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı, Çıldır-Aktaş Sınır Kapısı ve Kars Lojistik Merkezi projeleriyle Kuzeydoğu Anadolu’nun ticaret merkezi olmaya aday Kars özelinde Doğu Anadolu’da Kafkasya ve Orta Asya pazarlarına yönelik yeni vizyonlar geliştirilmesi hedeflenmekte. Kongre ayrıca ihracat kapasitesinin artırılmasına ve yatırım ortamının hareketlenmesine katkıda bulunarak bölgesel kalkınmayı hızlandırmayı ve mevcut ekonomik sorunlara ve yeni ticaret fırsatlarına akademik bakış açıları geliştirebilmeyi amaçlıyor. 1-2 Ekim günlerinde bilimsel faaliyetlerin yürütüleceği kongre, 3 Ekim günü Ani Antik Kenti gezisi ile son bulacak.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, KTSO Başkanı Fahri Ötegen, SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Azerbaycan’ın Kars Başkonsolos yardımcısı Ramin Yusubov ve çok sayıda davetlinin katıldığı kongre; Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

KAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atılhan Naktiyok, Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, KTSO Başkanı Fahri Ötegen ve SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu’nun  açılış konuşmasından sonra kongreye geçildi.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik hizmet Ürünleri Derneği ( UTİKAD ) Genel Müdürü Cavit Uğur ile Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği ( DAİB ) Genel Sekreteri Murat Karapınar sunum yaptılar.

Kongre verilen molanın ardından kaldığı yerden devam etti.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler