Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Arü Yenisey Yerleşkesi'ni Çok Beğendi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Arü Yenisey Yerleşkesi'ni Çok Beğendi

“Türkiye’nin en güzel üniversite yerleşkesi” olmaya aday doğal-mimari yapısı ve olanaklarıyla büyük beğeni toplayan Ardahan Üniversitesi Yenisey Yerleşkesi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından büyük övgü aldı.

Ardahan Üniversitesi golf tesisinin açılışını yapan ve Ardahan Üniversitesi Rektörlük Makamını ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, “14 yıl önce, 2001 yılının son aylarında Ardahan’a gelmiştim. Şimdi Ardahan çok değişmiş ve gelişmiş. O zamanlar üniversite yoktu. Şimdi çok güzel bir üniversite kampüsü kurulmuş. Mimarisini çok beğendim.” diyerek, Ardahan Üniversitesi’ni tebrik etti.
BAKAN ÇAVUŞOĞLU, ARÜ’NÜN GOLF SAHASININ AÇILIŞINI YAPTI
Program kapsamında Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’deki üniversite yerleşkeleri arasında “ilklerden” biri olan Ardahan Üniversitesi Yenisey Yerleşkesi Golf Sahasının açılışını yaptı. Ardahan Valisi Ahmet Deniz ve Ardahan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Orhan Söylemez ve diğer protokol üyelerinin de katıldığı törende Bakan Çavuşoğlu, Ardahan Üniversitesi’nde inşa edilen golf tesisinin bölgemiz ve ülkemiz açısından önemli katkılar sağlayacağını belirtti.
BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN REKTÖRLÜK MAKAMINA ZİYARET
Bakan Çavuşoğlu daha sonra beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte Ardahan Üniversitesi Rektörlüğü’nü ziyaret etti. Rektörlük Makamı’nda ki ziyarette Ardahan Üniversitesi ve Türkiye Golf Federasyona arasında imzalanan bir protokolle “golf sahasının bakım ve kullanım hakları” üniversitemize devredildi.
Bakan Çavuşoğlu Ardahan Üniversitesi Yenisey Yerleşkesi’nde bulunan akademik-idari-sosyal binaları ve yapıları gezerek yakından inceledi. Bakan Çavuşoğlu, Ardahan Üniversitesi’nin bölgeye çok güzel bir yerleşke kazandırdığını dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler