Dışişleri Bakanlığı'ndan kınama!

Dışişleri Bakanlığı'ndan kınama!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Mescid-i Aksa’da Müslümanların inanç ve ibadet özgürlüklerini ihlal eden uygulamalarıyla, Somali’nin başkenti Mogadişu’da düzenlenen, çok sayıda insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı kınadı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN İSRAİL’E KINAMA

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İsrail polisinin, aşırıcı Yahudilerin Harem-i Şerif’e girişini sağlamak amacıyla Mescid-i Aksa’nın kutsiyetini çiğneyen son tutumunu şiddetle kınıyoruz. Harem-i Şerif’in taşıdığı ruhani değerleri ve özellikle Mescid-i Aksa’da Müslümanların inanç ve ibadet özgürlüklerini açık biçimde ihlal eden bu uygulamaların kabul edilmesi mümkün değildir. İsrail, İslam dünyasında haklı bir tepkiye yol açan ve bölgede gerginliği artıran Harem-i Şerif’e yönelik yasadışı uygulamalarına bir an önce son vermelidir” ifadelerine yer verildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SOMALİ’DEKİ SALDIRIYI KINADI

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Somali’nin başkenti Mogadişu’da dün (27 Temmuz) yabancı ülke temsilcilikleri ofislerinin de bulunduğu bir otele düzenlenen, çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olan menfur bombalı saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Somali’de istikrar ve barışın tesis edilmesine yönelik olarak kararlılıkla yürütülen çalışmalara Türkiye’nin ikili ve çok taraflı platformlarda verdiği destek devam edecektir” ifadelerine yer verildi. 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler