Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Cuma Hutbesinde Sarıkamış Şehitlerini andı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Cuma Hutbesinde Sarıkamış Şehitlerini andı

‘İl buluşmaları’ kapsamında Kars’a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cuma Namazı Hutbesinde Sarıkamış Şehitlerini andı.

Volkan KARABAĞ

‘İl buluşmaları’ kapsamında Kars’a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cuma Namazı Hutbesinde Sarıkamış Şehitlerini anarak, “Sarıkamış’ta 107 yıl önce ecdadımız, atalarımız bu topraklarda şehitlik müjdesine nail olmak için, gazilik mertebesine ulaşabilmek için binlercesinin şehit oldu ve binlercesi de yaralanarak gazi oldu.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ‘İl buluşmaları’ kapsamında ziyaret ettiği Kars’ta din görevlileri, STK temsilcileri, üniversite öğrencileri ve gençlerle bir araya gelecek.

Sarıkamış Şehitlerinin 107’inci yılı anma etkinlikleri kapsamında 35’inci il buluşmasını Kars’ta gerçekleştirdiğini belirten Erbaş, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz'ü makamında ziyaret etti.

Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş ile birlikte Vali Türker Öksüz’ü makamında ziyaret eden Erbaş, şeref defterini imzaladıktan sonra gazetecilere açıklamada bulundu.

Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliklerine katılmak için Kars’a geldiğini söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bu vesile ile Sarıkamış şehitleri için okunmuş olan hatimlerin dualarını Kars’ta yapacaklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak il buluşmaları yaptıklarını da beliren Erbaş, “Zaman zaman illerimizde buluşmalar yapıyoruz. Bugün 35’inci il buluşmalarımızı Kars’ta yapacağız. Özellikle Sarıkamış şehitlerimizin anılması yıldönümüne denk getirdik. Hem vatandaşlarımızla, hem din görevlilerimizle, gençlerimizle, üniversitemizle, STK temsilcilerimizle buluşacağız hem de Sarıkamış Şehitlerimizi yad edeceğiz. Onlar için okunmuş olan hatimlerin dualarını yapalım istedik. Bu açıdan bizim için Kars ilimizdeki buluşma gerçekten çok önemli ve anlamlıdır. İnşallah bu buluşmamız verimli ve bereketli bir şekilde tamamlanır. Milletimizin birliği, beraberliği, dayanışması ve yardımlaşması noktasında katkı sağlar. Gençlerimizle, STK’larımızla buluşmamız ve özellikle tüm din görevlilerimizle buluşmamız bu çalışmalarımızın ivme kazanmasına vesile olur inşallah” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ziyaretinin ardından Cuma namazını Fethiye Camisinde kıldı. Cuma hutbesini okuyan Erbaş, vatandaşlara tövbe etmenin önemini anlattı.

Cuma hutbesinde Sarıkamış’ta 107 yıl önce ecdadımız, atalarımız bu topraklarda şehitlik müjdesine nail olmak için, gazilik mertebesine ulaşabilmek için binlercesinin şehit olduğunu ve binlercesinin de yaralanarak gazi olduğunu ifade eden Erbaş, “Cuma Namazını kıldıran Erbaş daha sonra Fethiye Cami Gençlik Merkezinin açılışına katılarak, “Rabbimiz buyuruyor ki; “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz bilakiz onlar diridirler, fakat siz anlamazsınız.” İşte bu müjdeye nail olmak için binlerce şehidimiz oldu bu topraklarda. Bu yıl onların şehadetinin 107. yılında ruhları için okumuş olduğumuz hatmi şeriflerin dualarını hep birlikte yapacağız inşallah. Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin Efendimiz (SAV) buyuruyor ki; “İçimden öyle geçiyor ki Allah yolunda şehit olsam diriltilsem tekrar şehit olsam diriltilsem tekrar şehit olsam diriltilsem tekrar şehit olsam” dört kere bunu tekrarlıyor. İşte şehitliğin ne büyük bir mertebe olduğunu bu hadisi şerif o kadar güzel anlatıyor ki. İşte vatan aşkı şehitlerimizin bu vatanın her karış toprağını sıktığımızda onların adeta şehitliklerinin ortaya çıkacağı konusunu İstiklal Marşında dile getiriyor. Bugün burada Kars’ta Kars ilimizde fethi camimizde şehitlerimizi yeniden anıyoruz. Onların ruhları şad olsun. Binlerce gazimiz oldu bugün de gazilerimiz var şehitlerimiz var. Sınırlarımızız içerisinde ya da ötesinde terörle mücadele ederken şehit olan kardeşlerimizin ruhları şad olsun. Gazi olan kardeşlerimize rabbim hayırlı uzun ömürler nasip eylesin bizlere de şehit dedelerimize layık torunlar olmayı, gençler olmayı, evlatlar olmayı rabbim nasip eylesin. Cumanız mübarek olsun.” dedi.

Fethiye Cami Gençlik Merkezinin de açılışına katılan Erbaş, “Çok hayırlı bir açılış için bir aradayız. Gençlerimize sahip çıkmak hepimizin en ulvi en önemli görevlerinden birisi. Çünkü geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi rabbini tanıyan, peygamberlerini tanıyan, kitabını bilen, kendini bilen, büyüklerini sayan, küçüklerini seven değerlerine sahip çıkan bir özellikle yetiştirmek zorundayız. Bir millet gençleriyle ayaktadır. Tıpkı Peygamber Efendimiz (SAV) etrafındaki gençlerle nasıl davasını büyüttüyse, yürüttüyse bizlerde milli ve manevi değerlerine sahip çıkan devletini vatanını seven, bayrağını seven, ezanına saygı gösteren, şehit dedelerine layık torunlar olan gençler yetiştirerek bunu sağlayacağız inşallah. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak en önemli faaliyet alanlarımızdan birisidir gençlik çalışmaları. 2018 yılında mevlidi nebi haftasının konusunu peygamber efendimiz ve gençlik diye bunun için seçtik. Ülkemiz içinde ve dışında yüzlerce konferanslarla milyonlarca kitap dağıtarak broşür dağıtarak gençliğin önemini anlatmaya gayret ettik. Çünkü gençler bizim istikbalimiz. İstikbalimizi teminat altına almak zorundayız.” ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından kurdele kesimi ile Fethiye Cami Gençlik Merkezi hizmete açıldı. Erbaş ve beraberindekiler daha sonra Gençlik Merkezini ziyaret etti.

diyanet-isleri-baskani-ali-erbas-cuma-hutbesinde-sarikamis-sehitlerini-andi-(1).jpgdiyanet-isleri-baskani-ali-erbas-cuma-hutbesinde-sarikamis-sehitlerini-andi-(2).jpgdiyanet-isleri-baskani-ali-erbas-cuma-hutbesinde-sarikamis-sehitlerini-andi-(3).jpgdiyanet-isleri-baskani-ali-erbas-cuma-hutbesinde-sarikamis-sehitlerini-andi-(4).jpgdiyanet-isleri-baskani-ali-erbas-cuma-hutbesinde-sarikamis-sehitlerini-andi-(5).jpgdiyanet-isleri-baskani-ali-erbas-cuma-hutbesinde-sarikamis-sehitlerini-andi-(6).jpgdiyanet-isleri-baskani-ali-erbas-cuma-hutbesinde-sarikamis-sehitlerini-andi-(7).jpgdiyanet-isleri-baskani-ali-erbas-cuma-hutbesinde-sarikamis-sehitlerini-andi-(8).jpgdiyanet-isleri-baskani-ali-erbas-cuma-hutbesinde-sarikamis-sehitlerini-andi-(9).jpgdiyanet-isleri-baskani-ali-erbas-cuma-hutbesinde-sarikamis-sehitlerini-andi-(10).jpgdiyanet-isleri-baskani-ali-erbas-cuma-hutbesinde-sarikamis-sehitlerini-andi-(11).jpgdiyanet-isleri-baskani-ali-erbas-cuma-hutbesinde-sarikamis-sehitlerini-andi-(12).jpgdiyanet-isleri-baskani-ali-erbas-cuma-hutbesinde-sarikamis-sehitlerini-andi-(13).jpgdiyanet-isleri-baskani-ali-erbas-cuma-hutbesinde-sarikamis-sehitlerini-andi-(14).jpgdiyanet-isleri-baskani-ali-erbas-cuma-hutbesinde-sarikamis-sehitlerini-andi-(15).jpgdiyanet-isleri-baskani-ali-erbas-cuma-hutbesinde-sarikamis-sehitlerini-andi-(16).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler