Diyanet - Sen Kars Şubesi divan toplantısını gerçekleştirdi

Diyanet - Sen Kars Şubesi divan toplantısını gerçekleştirdi

İlim yayma Cemiyeti konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Diyanet Sen Genel Sekreteri Mehmet Ali Güldemir, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman, Kars il Müftüsü Yusuf Eviş, ilçe başkanları ve ilçe yönetim kurulları katıldı.

Divan kurulunun Mehmet Yaman, Cengiz Çıtrak ve Coşkun Büyüktanır isimlerinden oluşturulan Divan Kurulunun arından Diyanet Sen Kars Şube Başkanı açılış konuşması yaptı.

Din gönüllülerin görevinin zor olduğundan bahseden Kars şube Başkanı Ebubekir Keleş: “Diyabet Sen olarak Kars’ta ki sendikal çalışmalarımıza devam ediyoruz. Son günlerde zorlu bir süreçten geçerek bu günlere geldik. Hiç bir şeyin kendiliğinden olmadı. Din gönüllülerinin görevleri oldukça sordur.  Bu durum özellikle kırsal kesimlerde daha da zordur.”dedi.

Başkan Ebubekir Keleş’in ardından söz alan Kars il Müftüsü Yusuf Eviş de din görevlilerinin her zaman yanlarında olduklarını belirterek, köylerde görev yapan din görevlilerinin lojman sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulmasıyla büyük bir ihtiyacın giderilmiş olacağını söyledi.

Diyanet Sen genel Sekreteri Mehmet Ali Güldemir’de yaptığı konuşmada, Türkiye’de Memur Sen ve Diyanet Sen’in yaptığı çalışmalardan bahsederek. “Öncelikle Kars ilimizdeki sendikal çalışmalardan memnunuz. Bu çalışmaların devamlı olmasının daha önemlidir. Sivil toplum örgütlerine çok iş düşmektedir. Bu örgütler ülkemize sahip çıkmaları gerekir. Barış pınarı harekâtında ülkemizin ve askerlerimizin başarılı olması için da çok çalışmamız gerekir. Dualarımızı Mehmetçiklerimizden eksik etmeyelim.” Dedi. Divan Başkanı Mehmet Yaman’ın kapanış konuşmasından sonra program sona erdi.

diyanet---sen-kars-subesi-divan-toplantisini-gerceklestirdi-(2).jpgdiyanet---sen-kars-subesi-divan-toplantisini-gerceklestirdi-(5).jpgdiyanet---sen-kars-subesi-divan-toplantisini-gerceklestirdi-(3).jpgdiyanet---sen-kars-subesi-divan-toplantisini-gerceklestirdi-(4).jpgdiyanet---sen-kars-subesi-divan-toplantisini-gerceklestirdi-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler