Diyarbakır'da çatışma: 1 şehit

Diyarbakır'da çatışma: 1 şehit

Lice ilçesindeki çatışmada 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, Bingöl yolu üzerinde bulunan Abalı Karakolu'na saat 23.30 sıralarında bir grup PKK'lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. İlk açılan ateş sonucu bir teğmen şehit oldu, 2 asker ağır yaralandı. Çatışma sonrası bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, yaralı askerler, askeri helikopterlerle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. 


ŞEHİDİN EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ


Samsun 17 Nisan'da Ladik ilçesinde devriye görevi yapan polis otosuna uzun namlulu silahlarla yapılan hain saldırıda şehit olan 2 polis memurunun ardından 27 Nisan'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit olan 5 aylık asker 20 yaşındaki Selman Özay'ın 29 Nisan'da gözyaşları içinde toprağa verirken, bu sabah Diyarbakır'dan gelen şehit haberiyle sarsıldı. Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki Abalı Jandarma Karakolu'na terör örgütü üyeleri tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Samsunlu Ressam Komando Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun(29), Samsun'un Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan baba evine ateş düştü. Altunoğlu ailesi oğullarının acı haberiyle gözyaşlarına boğulurken sigara fabrikasından emekli baba Mehmet Altunoğlu (57), oğlunun cesur ve kahraman biri olduğunu belirterek, "Vatan, millet, bayrak sağ olsun" dedi.


"HER ŞEYDE KAHRAMANCA HEP ÖNDE GİDERDİ" 

Oğluyla en son bir ay önce telefonla görüştüğünü ifade eden Mehmet Altunoğlu, "Önümüzde Cuma günü izne gelecekti. Eğitim Fakültesi mezunu resim öğretmeniydi. Polislik sınavına girdi ve polis okulunda eğitim görürken subaylık sınavını kazanındı, polis okulunu bırakıp subaylığa geçti. 


Askerliğini 2003-2004 yıllarında Siirt bölgesinde dağcı komando olarak yaptı. İstanbul Tuzla'da eğitimini tamamladıktan sonra 2 yıldır Diyarbakır Lice'de göreve başladı. Kendisi askerlik mesleğini çok seviyordu. Biz de aile olarak askerlik mesleğini, vatanımızı, bayrağımızı çok sevdiğimiz için biz de destek olduk ona. Küçük oğlum Hasan(25) Deniz Kuvvetleri'nde vatani görevini yapıyor. O da dün izne gelmişti. Şehit olan oğlum en büyük oğlumdu. Ortanca oğlum Samet(27) ise bir bankada çalışıyor. O da teğmenlik sınavlarına girecekti. Çok iyi bir çocuktu. 3 erkek çocuğum var ben onlarla arkadaş gibiydim. Ahmet pırlanta gibi bir çocuktu. Komutanları da çok seviyordu. Dosyaları hep taktir belgesi dolu. Meslekte çok başarılıydı. Her şeyde kahramanca hep önde giderdi. Cesurdu. 


Diyarbakır Lice'de şehit haberini duyunca ismi de belli olmayınca dün gece hiç uyumadık. Kendi birliğinde değildi. 5. Komando Tugayı'nda görevliydi. Geçici olarak bir aylığına jandarma karakoluna takviye olarak gitmişti. Bir ay burada görev yapacaktı ve şehit olduğu akşam görev süresinin son akşamıydı. Bugün onun yerine başka teğmen görevlendirilecekti. Nasip olmadı. Kendi birliğine dönüp çantasını hazırlayıp Cuma günü Samsun'da olacaktı. Kendi birliğiyle görev yaptığı jandarma karakolu arası 5-6 kilometre uzaklıktaydı. Bir ay önce izne gelecekti, bu görevi çıkınca gelememişti" şeklinde konuştu. 


Anne Ayşe Altunoğlu ise oğlunun acı haberiyle gözyaşına boğuldu. Anne Altunoğlu'na sağlık görevlileri müdahale etti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler