Diyarbakırlı hırsızlar Kars’ı mesken tuttu!

Diyarbakırlı hırsızlar Kars’ı mesken tuttu!

Diyarbakır’dan gelerek Kars’ta 5 farklı adreste hırsızlık yapan şahıslar Kars polisi tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlı Ü.A. tutuklandı, firari E.A. ise aranıyor.

Volkan KARABAĞ

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği, Kars Şeker Fabrikası, 2 süt fabrikası ve 2 villada yaklaşık 500 bin lira değerinde hırsızlık yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Polis ekipleri bakır levha, kablo, peynir kalıpları ve ziynet eşya hırsızlık olayını 18 yaşındaki Ü.A. ve 33 yaşındaki E.A.’nın gerçekleştirdiğini tespit etti.

Geçtiğimiz gün 2 süt fabrikası ve 1 villadan 300 bin lira değerinde hırsızlık yaptığı ve farklı bir villada hırsızlık yaparken suçüstü gözaltına alınan Ü.A. ve E.K. tutuklanması talebiyle adliyeye sevk edilmişti ve çıkartıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Adliyeden serbest kalan zanlılar Kars Şeker Fabrikasında bir trafoya girerek bakır levha ve kablo çaldığı bilgisi üzerine şahıslardan Ü.A. düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. 18 yaşındaki Ü.A. Çocuk Şube Müdürlüğüne getirildi.

Çocuk Şube Müdürlüğündeki işlemlerin ardından tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi. Ü.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hırsızlık olayının diğer firari zanlısı E.A.’nın ise aranması sürüyor.

Ayrıca polis ekipleri, Kars Şeker Fabrikasındaki bir trafodan çalınan bakır levha ve kablolar iki ayrı hurdacıda bulunarak fabrika yetkililerine teslim etti.

diyarbakirli-hirsizlar-kars’i-mesken-tuttu!-(3).jpgdiyarbakirli-hirsizlar-kars’i-mesken-tuttu!-(1).jpgdiyarbakirli-hirsizlar-kars’i-mesken-tuttu!-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler