Doğal Mucize Atatürk Silueti Erken Belirdi

Doğal Mucize Atatürk Silueti Erken Belirdi

Karadağ sırtlarına yansımaya başlayan Atatürk’ün siluetini çocuklar ve vatandaşlar merakla izledi.

Ardahan’ın Damal ilçesinde Ata Mahallesi Karadağ sırtlarında her yıl 15 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan Atatürk’ün silueti, bu yıl da görülmeye başladı. Atatürk’ün siluetini görmek isteyenler için ‘Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri’ bu yıl 10 Temmuz’da düzenlenecek.

Silueti izlemeye gelen çocuklar, her gün akşam saatlerinde Atatürk’ün siluetini izlemeye geldiklerini ifade ederek, siluetin dünyanın 8’inci harikası olduğunu söylediler.

İstanbul’dan Atatürk’ün siluetini izlemeye geldiğini söyleyen Binali Ortayurt, "Dünya liderinin siluetini görmek için İstanbul’dan geldim. Atatürk’ün silueti doğanın bir harikasıdır ve herkesin gelip görmesini isterim" dedi.

SİLUET NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Atatürk silueti ilk olarak 1954’te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından fark edildi. Siluetin, 1975 yılında gazeteci Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğrafları Genelkurmay Başkanlığı’na gönderildi. Damal ilçesinde 1995’ten beri her yıl Temmuz ayı içinde ‘Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri’ düzenleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler