'Doğalgazın Kağızman'a gelmesiyle hava kirliliği ortadan kalkacak'

'Doğalgazın Kağızman'a gelmesiyle hava kirliliği ortadan kalkacak'

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve BOTAŞ yetkilileri, Kars'ın Kagızman ilçesinde vatandaşlarla toplantı yaptı

'Doğalgazın Kağızman'a gelmesiyle hava kirliliği ortadan kalkacak'

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve BOTAŞ yetkilileri, Kars’ın Kagızman ilçesinde vatandaşlarla toplantı yaptı

Halk Eğitimi Salonundaki toplantıya AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Kağızman Kaymakamı Kemal Duru, BOTAŞ Genel Müdürlüğü Mühendislik Sözleşmeler Daire Başkanı Abdulvahit Fidan, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Karadeniz, AK Parti Kars İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Demir, Kağızman Özel İdare Müdürü Hüseyin Yıldız, Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürü Efrail Deniz, İlçe Tarım Müdürü Bekir Çapan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Murat Sarı, Kağızman Müftüsü Yakup Belen, Kağızman Halk Eğitimi Müdürü Harun Yüce, Kağızman ilçesindeki mahalle muhtarları, sivil toplum örgütleri üyeleri, belediye meclis üyeleri, site yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

BOTAŞ Genel Müdürlüğü Mühendislik sözleşmeler daire Başkanı Abdulvahit Fidan burada   yaptığı  konuşmada, “Doğalgazın ülke genelinde yaygınlaştırılması doğrultusunda nüfusu 10 binin üzerindeki yerleşim yerlerine ulaştırılması için Bakanlar Kurulu kararı  28 Nisan   tarihinde yayınlandı. Bu karara göre bir Kağızman ilçesine doğalgaz gelebilmesi için ilçe merkezindeki mevcut elektrik abonelerinin yüzde altmışının doğalgaz katılım bedelini açılan hesaba yatırmaları gerekiyor.” Dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da “İlçemizde 4 bin 673 tane elektrik abonesi vatandaşımız var. Bu durumda yüzde atmış 2 bin 793 abonenin bu mevcut verilen 335,00 TL doğalgaz abone bedelini ilgili hesaba yatırması gerekir. Tabi bu rakam bayağı ciddi bir rakam bunu gerçekleştirebilmemiz için hepimizin üzerine düşen sorumluluğu var. Sen ben kavgası yapmadan taşın altına elimizi koyup net bir şekilde bu hedefe ulaşmamız gerekir. Sivil   toplum örgütlerinden siyasi partilerden, site yöneticilerinden herkesin bu işe gönül  vermesi gerekiyor. Yani şunu dediğimiz zaman birileri bir şey yapar, kenara çekilerek hiçbir şey yapmadığınız zaman iş ortada kalır. Kağızman bu işe sahip çıksın Tabi bizim için dezavantajlı bir durumumuz var. Bu dezavantaj burada kışın yaşayan nüfusumuz belli konut sayısı açısından baktığımız zaman çoğu konutun abone olması gerekiyor. Bu ne demek? Burada  yaşayan vatandaşlarımızın da yoğun bir şekilde doğal gaz aboneliği yaptırmaları gerekiyor. Burada siz değerli yöneticilere büyük işler düşüyor. Doğalgazın gelmesiyle hava kirliliği ortadan kalkacak. Bu da esnafımıza belediyemize kamu kurumların katkı sağlayacak. El ele verirsek bu işi yapacağımıza ben inanıyorum.“ diye konuştu.

Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız ise, ”Biz doğalgazın gelmesi için belediye olarak ne gerekirse yapmaya hazırız. Yeter ki sayın Milletvekilimizin katkılarıyla ilçemize bu hizmet gelsin. Biz hizmetten yanayız. Bunun için elimizden ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu

Bunun bir başlangıç olduğunu gerekirse başka toplantılarda yapılacağını ifade eden. Kağızman Kaymakamı Kemal Duru da katılımcılara teşekkür etti. kha

Önceki ve Sonraki Haberler