Doğanay: 'Kars, yaban hayatı anlamında bir çok zenginliğe sahip'

Doğanay: 'Kars, yaban hayatı anlamında bir çok zenginliğe sahip'

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 13. Bölge Müdürlüğü Kars İl Şube Müdürü Murat Doğanay, 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

3 Mart Birleşmiş Milletler tarafından dünya yaban hayatı günü olarak ilan edildi. İlimizde yüzlerce yaban hayatı hayvanını içinde barındıran birçok sulak alan bulunmakta özellikle ramsar alanı olarak ilan edilen Kuyucuk kuş cennetinin de bu önemli alanlar arasında yer aldığı bilinmekte kuş türlerinin yanı sıra ilimizde Sarıkamış Milli parklarda onlarca çeşit yaban hayvanı bulunmaktadır. Bu yaban hayvanlarımızın bakım ve tedavileri için Kafkas Üniversitesi Yaban hayatı rehabilitasyon hastanesi ve merkezide ilimizin yaban hayatı yönünde zengin olması nedeniyle kurulmuştur.

'Kars ili yaban hayatı anlamında bir çok zenginliğe sahiptir' açıklamasında bulunan Kars Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü Murat Doğanay, "Kars'ımız yaban hayatı kaynakları ve bu kaynakların barındırmış olduğu biyolojik çeşitlilik açısından çok büyük zenginliğe sahiptir. Kars'ımızın yaban hayatı kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve yönetimi yetki ve sorumluluğu Müdürlüğümüz görev tanımı içindedir. Müdürlüğümüzün olduğu kadar yaban hayatına gönül vermiş tüm vatandaşlarımızın da sorumluluğundadır. Başarının anahtarı paylaşmaktır. Yaban Hayatına Duyarlı tüm kardeşlerimizi tebrik ediyorum." dedi.

doganay-kars,-yaban-hayati-anlaminda-bir-cok-zenginlige-sahip-(3).jpgdoganay-kars,-yaban-hayati-anlaminda-bir-cok-zenginlige-sahip-(2).jpgdoganay-kars,-yaban-hayati-anlaminda-bir-cok-zenginlige-sahip-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler