Doğru Kalorifer Nasıl Yakılır ?

Doğru Kalorifer Nasıl Yakılır ?

HAVA KİRLİLİĞİNİ ÖNLEMEK VE YAKIT TASARRUFU SAĞLAMAK İÇİN KALORİFERCİLERE DOĞRU YAKMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce, kamu kurum ve kuruluşları, işyerleri ve binalarda çalışan kalorifercilere,  eğitim verildi.

Eğitimin açılışında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce hava kirliliğinin kontrolü amacıyla yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Çevre Şube Müdürü Zehra Arat “ İlimizdeki kirliliğin asıl etkeni olan yüksek dağların yerinin değiştirilmesi, çukurda kalan İlimizi yukarıya taşımamız, rüzgar hızı ve yağış oranını veya hava sıcaklığını arttırmamız mümkün değildir. Ancak değiştirebileceğimiz unsurlar vardır. Kaliteli yakıt kullanımı, baca temizliğinin düzenli yaptırılması, kazan ve boruların temizliğinin yapılması, doğru ve güvenli kalorifer yakımı, kalorifer kazanlarında kömür torbası, plastik, araba lastiği vb. maddelerin tutuşturucu olarak kullanılmaması gibi basit kurallara uyularak hem yakıttan tasarruf edilebilir hemde hava kirliliği önlenebilir. Hergün zehir solumak yerine daha temiz hava solumak, çocuklarımızın, hasta ve yaşlılarımızın sağlığını tehdit eden kirliliği ortadan kaldırmak için, hepimize sorumluluk düşmektedir. Burada en büyük sorumluluk ve görev kalorifercilere düşmektedir. İl Müdürlüğü olarak, kalorifer yakarken doğru tekniklerin uygulanması hususunda kanuni zorunlulukların yerine getirilmesini sağlamakla mükellefiz ama aynı zamanda vatandaş olarak, siz değerli ateşleyicilerden ricamız, biraz gayret sarfetmeniz, tekniğine uygun şekilde, baca, kazan ve boruların temizliğini yaparak, aşırı yükleme yapmadan kaloriferleri yakmanız, hem yakıttan tasarruf etmeniz hem de hava kirliliğini önlemeye katkı sağlamanızdır. Havamızı sizlere emanet ediyor, çalışmalarınızda kolaylık diliyoruz” dedi.

Eğitimde, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hüseyin Kıran tarafından, kalorifer kazanlarının bakım ve kullanımı, verimli yakma teknikleri, yakıttan tasarruf için uygulanması gereken yöntemler gibi konular anlatıldı. Kalorifercilerle, yaşanan tecrübeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu ve sorulan sorular cevaplandırıldı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber