Doğu Anadolu Arkeolojisi ve Urartular

Doğu Anadolu Arkeolojisi ve Urartular

Kars Kafkas Üniversitesi'nde “Doğu Anadolu Arkeolojisi ve Urartular” adlı Panel düzenlendi.

Doğu Anadolu Arkeolojisi ve Urartular

Kars Kafkas Üniversitesi’nde “Doğu Anadolu Arkeolojisi ve Urartular” adlı Panel düzenlendi.

KAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen “Doğu Anadolu Arkeolojisi ve Urartular” konulu panele Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mustafa Özdemir, akademisyenler, Iğdır ve Ardahan Üniversitelerinden akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selçuk Ural’ın oturum başkanlığında yürütülen panelde Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerinden Arkeoloji Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Erzincan Altıntepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karaosmanoğlu, Protohistorya ve Önasya ABD Başkanı ve Ayanis Kazı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Işıklı ve Arş. Gör. Mehmet Ali Yılmaz ile Üniversitemiz Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Halim Korucu, yapmış oldukları arkeolojik çalışmalar ışığında Doğu Anadolu Arkeolojisi ve Urartular hakkında dinleyicilere bilgiler aktardılar.

Tarihi eser bilinci ve arkeoloji alanında karşılaşılan temel sorunların irdelendiği panelde, ilimizdeki tarihi ve arkeolojik eserler dinleyicilere tanıtıldı. Sunumların ardından Rektörlük tarafından panelistlere teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle panel sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler