Doğu Anadolu'da 4 İlde Sağanak Bekleniyor

Doğu Anadolu'da 4 İlde Sağanak Bekleniyor

Doğu Anadolu Bölgesinde 4 ilde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgilereye göre; Bölgemizde havanın sabah saatlerinde az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars, Iğdır çevreleri, Ağrı’nın kuzey ve doğusu ile Erzurum'un kuzeydoğu kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olarak geçeceği ve hava sıcaklığının yağış alan yerlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Günün en yüksek sıcaklıklarının ise Iğdır'da 38, Erzurum ve Ağrı'da 35, Kars'ta 31, Ardahan'da 29 derece olması bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü de vatandaşlara yönelik uyarı yaptı. Yapılan uyarıda "Bugün öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenen yerler için meydana gelebilecek (yıldırım, yerel dolu oluşumu, ulaşımda aksamalar vb.) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

dogu-anadoluda-4-ilde-saganak-bekleniyor-(1).pngdogu-anadoluda-4-ilde-saganak-bekleniyor-(2).pngdogu-anadoluda-4-ilde-saganak-bekleniyor-(3).pngdogu-anadoluda-4-ilde-saganak-bekleniyor-(4).png

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler