Doğu Anadolu'da Kış

Doğu Anadolu'da Kış

Erzurum, Erzincan, Bayburt ve Ağrı'da gece saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başlarken Kars'ta ise gün içerisinde kar yağışı etkili oldu. Halen etkisini sürdüren yağış sebebiyle bölgede çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi.  Erzurum, Erzincan, Bayburt ve Ağrı'da gece saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başlarken Kars'ta ise gün içerisinde kar yağışı etkili oldu. Halen etkisini sürdüren yağış sebebiyle bölgede çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. 

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın aralıklı kar yağışlı, buzlanma ve don olayı ile gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu olacağı, rüzgarın ise güneybatıdan hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 28, Kars ve Ardahan'da 26, Erzurum'da 16, Iğdır'da 14 ve Erzincan'da 6 derece ölçüldü. Gün içinde en yüksek hava sıcaklıklarının Erzincan'da 2, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 8, Ardahan, Iğdır ve Kars'ta 6, Erzurum'da ise 5 derece olması bekleniyor. Kar kalınlıkları ise Ağrı'da ve Erzurum'da 45, Kars'ta 16, Ardahan'da 14, Iğdır'da 7 ve Erzincan'da da 1 santimetre ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

dogu-anadoluda-kis-(1).jpgdogu-anadoluda-kis-(2).jpgdogu-anadoluda-kis-(3).jpgdogu-anadoluda-kis-(4).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler