Doğu Ekspresi değil 'Instagram Ekspresi'

Doğu Ekspresi değil 'Instagram Ekspresi'

Ankara ile Kars arasında sefer yapan Doğu Ekspresi'nde yoğunluk yarıyıl tatili ile iki katına çıktı. Instagram'da da Doğu Ekspresi fotoğrafları birbiriyle yarışıyor.

Hem instagram'ın en güzel Doğu Ekspresi fotoğraflarını hem de hakkındaki tüm detayları sizler için derledik.

Öncelikle gitmek isteyenler ve bilet bulamayacağını düşünenler için Doğu Ekspresi'ne 6 yeni vagon eklendiğini ve 12 bin yeni bilet talebinde bulunduğunu belirterek başlayalım.

Doğu Ekspresi seferleri her gün saat 18:00’de Ankara’dan hareket ediyor ve ertesi gün saat 18:56’da Kars’a varıyor. Trene isterseniz başka şehirlerden de binebilirsiniz. Mesela Doğu Ekspresi sefer saati başlangıcında Ankara'da değilseniz treni kaçırmış sayılmazsınız. Doğu Ekspresi durakları güzergah boyunca sizi bekliyor, herhangi birinde maceraya dahil olabilirsiniz.

Mesela Kayseri’den trenin kalkış saati 01:26, yani eğer İstanbul ya da İzmir gibi şehirlerde yaşıyorsanız bir Cuma iş çıkışı uçağa atlayıp Kayseri’ye gidebilir ve oradan da Erzurum, Kars ya da diğer şehirlere gitmek üzere trene atlayabilirsiniz.

Trende yolculuk seçenekleri de geniş ancak unutmayın uzun bir yolculuk olduğundan en rahatını seçmelisiniz.

İsterseniz pulman olarak adlandırılan normal koltuklarda, isterseniz örtülü kuşetli denilen koltukların ranza şeklinde yatağa dönüştüğü dört kişilik odalarda ya da yataklı vagonda seyahat edebilirsiniz. Seçin, beğenin, alın demek yerine trenin keyfini çıkarmak için kesinlikle yataklı vagon en doğrusu.

Doğu Ekspresi bilet fiyatları hakkında da hemen bilgi verelim. En uzak mesafe olan Ankara-Kars arasında iki kişilik odada kişi başı fiyatı yalnızca 97 TL.

Yataklı vagonlarda yatakların yanı sıra lavabo ve içinde küçük ikramların bulunduğu bir buzdolabı da mevcut. Odalar sıcacık, tişörtle rahatlıkla seyahat edebilirsiniz.

Hijyen konusunu da hiç dert etmeyin. Yanınıza yedek çarşaf almanıza gerek yok, zira çarşaflar tertemiz.

Tuvalet ortak kullanılıyor ama bu vagonda yolcu az olduğu için tuvaletler de gayet temiz kalıyor.

Yataklı vagonun son vagon olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bu da trenin en arkasından çok güzel yol fotoğrafları ve videoları çekmenizi sağlıyor.

Doğu Ekspresi’nde menüsünde atıştırmalıklar, çorba, mezeler, ızgaralar ve alkolsüz içeceklerin olduğu bir restoranın yer aldığı yemekli bir vagon da mevcut ama siz yine de yanınıza abur cubur yiyecekler, meyve, içecekler almayı ihmal etmeyin.

Doğu Ekspresi güzergahı şu şekilde; tren Ankara Garı’ndan yola çıktıktan sonra Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum şehirlerini geçtikten sonra Kars’ta son buluyor.

Trende yol boyunca göz alıcı manzaralar görünüyorsunuz ama en efsane manzaraları Erzincan’ın İliç ilçesi ile Erzurum arasında görebilirsiniz.

Ankara’dan Kars yönüne giden Doğu Ekspresi buralardan sabahın ilk saatlerinde geçiyor.

O yüzden gece uyumadan önce alarmınızı güneşin doğacağı saate göre kurun.

Uyandığınızda büyüleneceksiniz. Yataklı vagondaki odalarda priz mevcut ancak uzanması zor yerlerde. Ancak artık teknoloji çağındayız.

Seyahate giden herkes yanında bilgisayarını, cep telefonunu ve fotoğraf makinesini taşıyor.

İki kişi olduğunuzu ve odada yalnızca iki priz olduğunu düşünürsek, kesinlikle yetersiz kalıyor. O yüzden yanınıza bir üçlü priz almanızda fayda var.

Kış aylarında trenin geçtiği yerlerde hava sıcaklığı sıfırın altına düşebildiği için zaman zaman trende geçici bir süre suların donduğu da oluyor. O yüzden yanınızda ıslak mendil bulundurmanız da hayat kurtarıcı olabilir.

Odalardaki çöp kutusu biraz küçük, dolayısıyla çöpleriniz için yanınıza ekstra bir poşet almak da iyi bir fikir.

Bilet ücretleri ne kadar? 

Bilet ücretleri yolculuk edeceğiniz kompartımana göre değişiyor. Ancak genç, 60 yaş üstü, öğretmen gibi indirimler mevcut. Hepsine de yüzde 20 indirim uygulanıyor. Çocuk yolcular ise yüzde 50 oranında indirimden yararlanabiliyorlar.

Nereden Nereye Gidiyor? Hangi Duraklarda Duruyor?

Doğu Ekspresi Ankara Tren Garı'ndan kalkıyor ve Kars Tren Garı'na kadar gidiyor. Ara duraklar ise, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum. Ara duraklarda ne kadar duracağı pek belli olmuyor.

Yolculuk Kaç Saat Sürüyor?

Tren, Ankara Garı'ndan her gün saat 18:00'de kalkıyor ve ertesi gün saat 18:30'da Kars Garı'na varıyor. Yani toplam yolcuğunuz 24,5 saat sürüyor.

Tuvaletler Sorun Teşkil Ediyor mu?

Yataklı vagonda en fazla 7 kompartıman olduğu için tuvaletleri daha az kişi kullanıyor. Bir de yataklı vagonda iki tuvalet var. Kuşetli ve pulman vagonlarda yolculuk eden kişi sayısı fazla olduğundan durum değişebilir.

Trende Yemek Bulunuyor mu?

Evet, trende bir de yemekli vagon var. 4'er kişilik masalar halinde bir restorandan oluşuyor ve menü mevcut. Restoranda alkol satışı da yapılıyor.

Valiz İçin Ayrı Bölüm Var mı?

Hayır yok. Valiziniz de sizinle birlikte seyahat ediyor. Yataklı kompartımanlarda valiz koymak için yer var. Ayrıca kompartımanların kapıları içeriden kilitlenebilmesine rağmen, dışarıdan kilitlenemiyor.

Evcil Hayvan Kabul Ediliyor mu?

Evet, evcil hayvan kabul ediliyor. Ancak bazı şartlar var. Öncelikle evcil hayvanınıza da yüzde 50 indirimli olarak bilet almanız gerekiyor. Ve örtülü kuşetli ve yataklı vagonlarda değil, pulman vagonda seyahat etme şartı koşuluyor.

dogu-ekspresi-degil-instagram-ekspresi-(1).jpgdogu-ekspresi-degil-instagram-ekspresi-(2).jpgdogu-ekspresi-degil-instagram-ekspresi-(3).jpgdogu-ekspresi-degil-instagram-ekspresi-(4).jpgdogu-ekspresi-degil-instagram-ekspresi-(5).jpgdogu-ekspresi-degil-instagram-ekspresi-(6).jpgdogu-ekspresi-degil-instagram-ekspresi-(7).jpgdogu-ekspresi-degil-instagram-ekspresi-(8).jpgdogu-ekspresi-degil-instagram-ekspresi-(9).jpgdogu-ekspresi-degil-instagram-ekspresi-(10).jpgdogu-ekspresi-degil-instagram-ekspresi-(11).jpgdogu-ekspresi-degil-instagram-ekspresi-(12).jpgdogu-ekspresi-degil-instagram-ekspresi-(13).jpgdogu-ekspresi-degil-instagram-ekspresi-(14).jpgdogu-ekspresi-degil-instagram-ekspresi-(15).jpg

hurriyet.com.tr 

Önceki ve Sonraki Haberler