"Doğu Ekspresinde Bir Kedi"

"Doğu Ekspresinde Bir Kedi"

Erzurumlu Mühendis Yazar Onur Çimen'in kitabı Kars'ta büyük ilgi gördü.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kimya Mühendisi olan Onur Çimen, Erzurum doğumlu biri olarak Doğu Anadolu'ya bir vefa borcu olduğunu, Kars gibi tren hattı güzergahındaki diğer şehirlerinde tarihini, kültürünü yansıtmaya çalıştığını söyledi.

Şu ana kadarki mesleki, sosyal ve kültürel birikimleriyle yola çıkarak ilk kitabını kaleme aldığını belirten Çimen, "Gezdiğim, gördüğüm, okuduğum yerlerde Selçukludan Osmanlıya, Osmanlıdan Türkiye Cumhuriyetine Türk kültürünün ve Anadolu da daha önceleri yaşamış farklı medeniyetlerin daha objektif anlaşılması ne yoz, yobaz şekilde sahiplenilmesi ne de alafranga tarzda medeniyetimizin ötekileştirilmesini bir nebze olsun önlemek, Türk kültürüne küçük de olsa bir katkı koymak amacıyla bu kitabı yazdım." dedi.

Kitap'ta  Anadolu da tarihin çok önemli izlerine yer vermeye çalıştığını ifade eden Çimen, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez düşüncesiyle tarihe, kültüre, sanata insanların elinden geldiğince katkı koyması gerektiğini düşünüyorum.Başta Nevşehir Hacıbektaş, Tokat, Amasya-Sivas-Erzurum hattını derinlemesine ele aldığım, Kars, Iğdır, Ağrı Doğubayazıt, Van, Van Gölü ve çevresi, Elazığ, Malatya gibi şehirleri gözlemledim. Ayrıca Bektaşilik, Mevlevilik, Halfetilik gibi olguları araştırmaya çalıştım.Bundan sonrada tamamen edebiyata yönelip farklı konseptlerde edebi ürünler çıkarmak istiyorum."

ONUR ÇİMEN KİMDİR? 

Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü mezunudur. Doğum yeri 1987 Erzurum’dur. Memleketi ve kütüğe bağlı olduğu yer Konya’nın Ilgın ilçesidir. İlk ve orta eğitimini Karaman’ın Ermenek ilçesinde, lise ve üniversite eğitimini İzmir’in Bornova ilçesinde tamamlar. Lisans eğitimi boyunca özellikle kültür sanat kolektifleri, Anadolu kültürü, tarihi, milli mücadelesi, sanatı ve edebiyatıyla ilgilenir. Arkadaşlarıyla birlikte fikir sahibi olduğu Ulusal Kimya Mühendisliği Öğrenci Platformu’nu kurar. Aynı zamanda kapanan Vizyon Atölyesi Tiyatro Topluluğu’nda genel koordinatörlük yapıp birkaç oyunda rol alır.. Gelişen süreç içerisinde Kültür-Sanat üzerine yazılar yazıp çeşitli radyo söyleşilerinde konuk olarak bulunur. Meslek platformunun gelişim sürecinde çeşitli basın odalarında yer alır. Kendinden sonra gelen ekiplerin organizasyonlarını takip ederken de çeşitli Anadolu şehirlerini gezme fırsatı bulup başta bitirme tezi olan eski eserlerin kimyasal korunumu olmak üzere birçok sosyokültürel alanda çalışmalarda bulunur. Bu çalışmaların sonucu olarak Toplumun Kimyası olarak düşündüğü serisinin ilk ürünü olan Doğu Ekspresi’nde Bir Kedi adlı çalışmayı kitaplaştırır. Halen Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÖF) Uluslararası İlişkiler bölümünde eğitimini sürdüren Onur Çimen, mesleğinin yanı sıra müzik ve satranç ile ilgilenmektedir.

dogu-ekspresinde-bir-kedi-(1).jpgdogu-ekspresinde-bir-kedi-(2)-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler