ANKET
Kars'ın Milletvekilleri Sizce Kim Olsun?
Karsın Milletvekilleri Sizce Kim Olsun?
NÖBETÇİ ECZANE
ÇOK OKUNANLAR
YORUMLANANLAR
GAZETE BAŞLIKLARI

Video Haber
E-POSTA LİSTESİ
PİYASALAR
IMKB
61.178
DOLAR
1,7485
EURO
2,3230
HAVA DURUMU
Kars -10 / -4 °C
Ardahan -10 / -2 °C
Iğdır -7 / -3 °C
Erzurum -9 / -3 °C
Ankara -5 / 0 °C
İstanbul 0 / 2 °C
İzmir -3 / 3 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kars Barosundan Bildiriye İmza

Kars Barosundan Bildiriye İmza

13 Temmuz 2010 / 10:30
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden 14 baro ortak bir açıklamayla askeri operasyonların durmasını ve PKK'nin ateşkes ilan etmesini istedi.

Konu ile İlgili Bir açıklama yapan Bölge Baro Başkanı Cevdet Ucungan 14 Baronun birlikte ele aldığı konulara kendilerininde destek olarak  imza attıklarını dile getirdi.

Bitlis Barosunun ev sahipliğinde 10-11 Temmuz'da Ahlat'ta yapılan toplantı sonucunda bir bildiri açıklandı. Artan çatışmaların Kürt sorunun demokratik yöntemlerle çözümü konusunda karamsarlık yarattığını söyleyen baro başkanları "Gelinen süreçte gerek hükümet ve gerekse muhalefet Kürt Meselesini yeniden keşfedercesine güvenlik meselesi olarak gören bir yaklaşımı öne çıkarmaktadır" dedi.

"Kürt sorunu öncelikle kimlik sorunu"

"Bu yaklaşımdan vazgeçilmeli, Kürt Meselesinin bir güvenlik meselesi olmadığı, sorunun öncelikle kimlik sorunu olduğu, bundan ötürü siyasal, kültürel, sosyal birçok unsuru içinde barındırdığı görülmelidir."

Çözüm yönünde çaba harcayacaklarını söyleyen baro başkanları "Çözüme yönelik görüşlerimizi hükümete, muhalefet partilerine iletmek için girişimlerde bulunmaya, çatışmalı ortamın son bulması amacıyla (gidilmesi gereken ada varsa gitmeye, tırmanılacak dağ varsa tırmanmaya)  ilgili tüm taraflarla görüşme kararında olduğumuzun da bilinmesini isteriz" dedi.

"Hükümet topluma Kürt Meselesinin demokratik çözümü konusundaki kısa, orta ve uzun vadeli programını kamuoyuna açıklamalıdır. Kısa vadede TMK Mağduru çocuklara ilişkin yasal düzenlemenin gerçekleştirilmesi, temsilde adaleti sağlamak amacıyla seçim barajının kaldırılması veya makul seviyeye indirilmesine ilişkin yasal düzenleme, düşünce ve ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması yolunda güven artırıcı somut adımların atılması kaçınılmazdır.

"Muhalefet partileri takındıkları olumsuz tutumu terk ederek sorunun çözümüne ilişkin somut önerilerini kamuoyu ile paylaşmalıdırlar. Hükümeti, Muhalefet Partilerini, TBMM’yi ve devletin tüm kurumlarını Kürt Meselesinin demokratik çözümünün anayasal zeminini hazırlama sürecini başlatmak için eksiksiz bir irade ortaya koymaya, Kürt meselesinin çözümünde tüm tarafları ve dinamikleri dikkate almaya ve sürece katmaya davet ediyoruz."

Açıklmada imzası olanlar şöyle:

Ağrı Barosu, Batman Barosu, Bingöl Barosu, Bitlis Barosu, Diyarbakır Barosu, Hakkari Barosu, Iğdır Barosu, Kars Barosu, Mardin Barosu, Muş Barosu, Siirt Barosu, Şanlıurfa Barosu, Şırnak Barosu, Van Barosu.

Kaynak: bianet.org

peh peh
...
Gördünüz mü baroların baronlarını çingene çalmış kürd oynamış..Koca devletle halk düşmanlarını eşit görüyorlar bu baronlar.Bunlar kendi halkınada da düşmandır.Uyuşturucu slah kaçakçılığı ve ticareti yapanları bu baronlar desdekliyor,gördünüz mü
14 Temmuz 2010 Çarşamba 10:02
tırstınmı balam
esnaf
Kürtler arabanı kurşunlayınca tırstın değilmi balam.Korkunun ecele faydası yok balam.Bari dik dur.Haa birde hatırlatayım,bdp lilere restorantlarda silah çekme.Bak adama nasıl imza attırıyorlar.Devletle PKK yı eşit görüp ataşkes çağrınıda kınıyorum.Sen nasıl hukuk okumuşsun.
14 Temmuz 2010 Çarşamba 08:42
yazik
Karsli
Bir Karsli olarak,bu haberi gorunce cok utandim.pkk ateskes ilan etsinmis...pkk karsisinda devletimizi ve ordumuzu kucuk dusurmeye bu avukat bozuntularinin imzasi yetmez...sorarim CEVDET BEY e peki sehitlerimizin hesabi kimden sorulacak,yoksa onla icinde mi sinirlarda seyyar mahkemeler kurulacak??????????
14 Temmuz 2010 Çarşamba 08:02
nasıl olacak?
harbigenç
sayın başkan önce terör örgütünün mü yoksa tsk nın mı silah bırakması gerektiğini de söylerse onu da öğrenmiş oluruz!!! silahlı güvenlik güçleri nasıl operasyon yapmayacakmış? böyle şey olur mu? huzur ve güvenlikten bu güçler sorumlu değil mi? terörist silah bırakacak, haburdaki gibi karşılanacak değil mi?
13 Temmuz 2010 Salı 12:46