Doğudan Yükselen Umutlar

Doğudan Yükselen Umutlar

DOĞUDAN YÜKSELEN UMUTLAR İSTANBUL VE ÇANAKKALEYE GİTTİLER

Iğdır Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Doğu'dan Yükselen Umutlar 4” Projesi kapsamında 35 öğrenci, Çanakkale ve İstanbul gezisine gönderildi.

Iğdır Kurtuluş ilkokulu konferans salonunda öğrencilere ve velilerle seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt,”Bu gezinizi yaparken iyi gözlemleyiniz. Ecdadımız neler yapmıştır. İstanbul nasıl bir yer. 1453 yılında fetih edilmiştir. Batılılar şimdi İstanbul’u geri almak için ülkemiz üzerine büyük oyunlar oynuyorlar. Terörü artırıyorlar. Bir Mimar Sinan’ı Rumeli Hisarı  iyi inceleyin İstanbul’a bayrağı surlara diken Ulubatlı Hasanı hatırlayın. Çanakkale’yi iyi gözlemleyin. Çanakkale’de ne olduğu belirsiz milletlere karşı savaş vermişiz. İngilizlere, Anzaklara, karşı savaşmışız. Çanakkale’yi geçilmez yapmışız. Düşünün  düşman Çanakkale’ye  dakikada 600 mermi atıyor.. Nusret mayın gemisini, Seyit onbaşıyı hatırlayınız. Seyit onbaşı düşman gemisini batırarak savaşın kaderini değiştirmiştir. Çanakkale yedi düvele karşı Türk milletinin verdiği savaştır. Çanakkale bugün geçilmiş olsaydı Türkiye cumhuriyet olmayacaktı. Savaş bir kurşunla kazanılıyor. Hasan Tahsin’ in İzmir’de Yunan askerine ilk kurşunu sıkması, Kahramanmaraş’ta Sütçü imamın ilk kurşunu Fransızlara sıkması savaşı kazanmamıza neden olmuştur.15 Temmuz darbe girişimini düşünün Ömer Halisdemir’in FETÖ’cü  hain darbecinin kafasına kurşun sıkmasıyla başarısız olmuştur. Çanakkale de ayağınızı toprağa basınca Fatiha ile basın çünkü bütün topuklarda şehitlerimizin kanı vardır. Yolunuz açık olsun” dedi.

Iğdır Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli şube müdürlüğü tarafından harılanan proje ile Iğdır ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler arasında birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını arttırmak amacıyla 35 öğrenci seçildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Iğdır Emniyet Müdürü Orhan Çevik de Müdürlüğümüzce hazırlanan “Doğudan Yükselen Umutlar 4”projesi ile   Öğrencilere ülkemizin tarihi açısından önemli olayların yaşandığı yerleri ve tarihi yerleri göstermek amacıyla gezi düzenledik.Bu öğrencilerimiz ilk defa Çanakkale ve İstanbul'u gezecekler. Bu onlar açısından önemli bir duygu. Bu öğrencilerimiz il genelinde seçilmiş öğrencilerimizdir. İl genelinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda derece elde etmişler. Bu tür çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Bu çalışma sayesinde polis-vatandaş ilişkisi de gelişiyor. Vatandaşlarımıza şu duyguyu hissettiriyoruz, 'Polis her zaman vatandaşın yanında yer alıyor.' Bu geziye 35 öğrenci ile İl Emniyet Müdürlüğü personeli, proje ortağı olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ve İl Sağlık Müdürlüğü personeli ile toplam 40 kişi katılacaktır. Uçakla İstanbul’a oradan da karayolu ile Çanakkale’ye gidecekler. Gezi 5 gün sürecek.” şeklinde konuştu.

Toplantıya Milli Eğitim Müdür yardımcısı Murat Aydoğdu, şube müdürü Cabbar Turan öğrenci velileri polisler katıldı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler