Doğunun Muzu Işkın Piyasaya Çıktı

Doğunun Muzu Işkın Piyasaya Çıktı

Kars'ın Kağızman ilçesininde Doğunun Muzu olarak bilinen Işkın piyasaya çıktı.

Kars'ın Kağızman ilçesinin yüksek kesimlerinde yetişen, içerisinde A, E ve C vitaminlerini barındıran, şeker hastalığı, bağırsakların temizlenmesi, diyabet hastalığı, kan şekerinin düşürülmesi, mide ekşimesi ve hemoroit gibi hastalıklara iyi geldiği belirtilen Işkın, tezgahlardaki yerini aldı.

Işkın'ın Herkes Tarafından Sevilerek Tüketilmesi Satıcıları Sevindiriyor

Işkın Satıcısı Mehmet Karaşal, "Işkın'ın belirli bir mevsimi var. Bu mevsimde ilkbahar ayları yani Nisan ayının sonu ile Mayıs aylarının ortasına kadar olan zaman içerisinde yetişen bir bitkidir." dedi.

Vatandaşların bu ayları sabırsızlıkla beklediğini belirten Karaşal, "Işkın mevsiminde kısa bir süre de olsa ekmeğimizi kazanmaya başlayacağız. İlk olarak kavak dediğimi mevkinin dağlarının ışkınını getirdik. Kağızman'ın en yüksek dağlarında yetişen ışkını toplamak çok zahmetli bir iş. Sabahın erken saatlerinde dağlara çıkıp Işkın'ı bulmak için kilometrelerce  yol yürüdüğümüz oluyor." diye konuştu. 

Işkın Satıcısı Cesim Çelik ise, Işkın'ın gördüğü rağbetten memnun olduğunu söyledi. Çelik açıklamasını şöyle sürdürdü: Işkın'ın satışı rağbet gördüğünden dolayı yeni ve az geldiğinden ötürü kilogramının fiyatı 5 ile 7 TL arasında alıcı bulmaktadır. İlerleyen günlerde ise bu fiyatların düşmesini bekliyoruz."

dogunun-muzu-iskin-piyasaya-cikti-(1).jpgdogunun-muzu-iskin-piyasaya-cikti-(2).jpgdogunun-muzu-iskin-piyasaya-cikti-(3).jpgdogunun-muzu-iskin-piyasaya-cikti-(4).jpgdogunun-muzu-iskin-piyasaya-cikti-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler