Dolandırıcılık Valilik kapılarına dayandı!

Dolandırıcılık Valilik kapılarına dayandı!

Durumdan şüphelenen müştekinin, konuyu teyit etmek maksadıyla Kars Valiliğini aramasına istinaden İl Emniyet Müdürlüğü'nce araştırma yapıldı.

Dolandırıcılık Valilik kapılarına dayandı!

29 Aralık 2014 günü saat: 11.00 sıralarında, Kars Valiliği Özel Kalem Müdürlüğünü arayan müşteki S.B.K.isimli şahıs, sahibi olduğu İstanbul ilinde faaliyet gösteren şirketi arayan bir erkek şahsın, Kars Valiliği Özel Kalem Müdürlüğünden aradığını, Kars Valiliği olarak Kars’ta bulunan engelli vatandaşlar için tekerlekli sandalye yardım kampanyası düzenlediklerini, bu sebeple Kars Valiliği adına Kars ilinde açılan bir banka şubesindeki hesaba yardım talebinde bulunduklarını söyleyerek telefonu kapattığını beyan etti.

Durumdan şüphelenen müştekinin, konuyu teyit etmek maksadıyla Kars Valiliğini aramasına istinaden İl Emniyet Müdürlüğü’nce araştırma yapıldı.

Yapılan araştırmada; Kars Valiliğinin böyle bir yardım kampanyasının bulunmadığı, belirtilen hesabın 17 Aralık 2014 tarihinde Çorum Merkez’de faaliyet gösteren bir bankada açıldığı, bu hesaba başka bir firma tarafından 24 Aralık 2014 günü 5.000 TL yatırıldığı, yatırılan paranın aynı gün çekildiği ve söz konusu hesabın, dolandırıcılık maksatlı kullanıldığı tespit edildi.

Hesaba 5.000 TL para yatıran, İzmir ilinde faaliyet gösteren firmanın yetkilisiyle yapılan görüşmede, 24 Aralık 2014 günü saat: 10.00 sıralarında Kayseri Valiliği Özel Kalem Müdürü sıfatıyla arayan bir erkek şahsın, Kayseri Valiliğinin engelli vatandaşlar için tekerlekli sandalye temini ile ilgili bir kampanya başlattığını, verecekleri hesaba bağışta bulunup bulunmayacağını sorduğunu, kendisinin de Kayserili olması nedeniyle teyide gerek duymadan telefondaki şahsın vermiş olduğu hesaba 5.000 TL yatırdığını beyan etti.

Dolandırıcılık olayında kullanılan banka hesabının açıldığı ve paranın çekildiği yerin Çorum ili olması nedeniyle, tahkikat Çorum İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yürütüldü. Dolandırıcılık olayında kullanılmak üzere 17 Aralık 2014 günü Çorum’da adına hesap açılan şüpheli M.A.(erkek) Çorum ilinde yakalanmış, alınan ifadesinde 24 Aralık 2014 günü kahvehanede oturduğu esnada, K.A. isimli şahsın yanına gelerek bir akrabasından para geleceğini ve banka hesabını kullanmak istediğini söylediğini, kendisinin de iyilik olsun diye kabul ettiğini, hesabına yatan 5.000  TL’yi çekerek, K.A. ve yanında bulunan Ş.Ü. isimli şahıslara verdiğini beyan etti.

Şüpheliler K.A. ve Ş.Ü., 30 Aralık 2014 tarihinde Çorum ilinde yakalandı. “Unvan Gaspı Suretiyle Dolandırıcılık (Dini İnanç ve Duyguların İstismarı ile Dolandırıcılık) suçu ile ilgili hazırlanan tahkikat evrakı ile adli mercilerce sevk edilen 3 şüpheliden M.A. adli kontrol kararıyla, K.A. ve Ş.Ü.’de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

Emniyetten yapılan açıklamada, “Son dönemde Ülkemiz genelinde oldukça fazla görülen telefonla dolandırıcılık konusunda vatandaşlarımızın duyarlı olmaları, böyle bir durumla karşılaşmaları halinde vakit geçirmeksizin 155 Polis İmdat Hattı veya en yakın polis birimine müracaat etmeleri ve kesinlikle belirtilen hesap numaralarına para yatırmamaları; Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler