Dolmuşçular Tepkili!

Dolmuşçular Tepkili!

Doğumevi İçin Yapılan Binaya Devlet Hastanesinin Taşınmasına Tepki

Doğumevi İçin Yapılan Binaya Devlet Hastanesinin Taşınmasına Tepki

Dolmuş sahipleri, hastanede işletmesi olanlar, esnaflar, eczacılar ve hasta yakınları Doğumevi için yapılan binaya Devlet Hastanesinin taşınacak olmasına tepki gösterdiler.

Dolmuş şoförleri; hastanenin, Doğumevi için yapılan binaya taşınmasının kendilerini mağdur edeceğini belirterek, “Burada 5 dolmuş vardı. Hastane açılınca 15 dolmuşa çıkarıldı. Hastane buradan giderse biz ne yapacağız. Burası 250 yataklı oradan daha büyük bir hastanedir. Zaten Doğumevi için planlanmış ve yapımı tamamlanmıştır. Orayı sorarsanız sokaktaki vatandaşın tamamına yakını doğumevi hastanesi diyecektir, çünkü buranın taşınacağından hala haberleri yoktur. Hastanedeki işletmecilerde çok mağdur olacaklar ve bizler bu yanlış kararın düzeltilmesini istiyoruz.” dediler.

Bazı hasta yakınları ise, “Şehrin dışına hastane yapılması çok yanlış bir uygulamadır. Buraya bazen insanlar yürüyerek de gelebiliyorlardı. Şimdi bu imkanı da hastalardan aldılar. Grip olan, soğuk algınlığı alan hastalar yürüyerek buraya gelebiliyorlardı. Şimdi oraya nasıl gidecekler? Kars, sosyo-ekonomik olarak çok düşük bir il, insanların cebinde para yok, bu insanları fakir bırakacaklar. Böyle giderse buradaki insanların hepsi aç kalacak, bunun da düşünülmesi gerekiyor” diye dert yandılar.

Eczane sahiplerinden Adnan Kocaoğlu da, “Toplum olarak her şeyin başı sağlık diyoruz. Sağlık önemli. Tabi ki sağlığımızın en önemli merkezleri hastanelerdir. Devlet hastanemiz 7 yıl önce yapıldı ve taşındı, 7 yıldır faaliyet göstermektedir. Kars için ihtiyaç Doğumevi hastanesiydi ve yapılmasına karar verildi. Fakat doğumevi için yapılan binaya Devlet Hastanesinin taşınacağını duyduk. Mevcut Devlet hastanesi buraya taşınınca bizlerde taşındık ve diğer vatandaşlar gibi buraya yatırım yaptık. İmkanlarımızı buraya kullandık. Daha önce doğumevi olarak planlanan binaya Devlet hastanesinin taşınması tabi ki bu bölgede yaşayan insanları, yatırım yapan insanları direk olarak etkilemiştir. Burada asıl sorgulanması gereken bizler burada yaşayan insanlar bunu tolere edebiliriz ama hastanenin taşınması doğru karar mı yanlış karar mı bu tartışılmaya açılmalıdır. Çünkü yanlış karar olursa bunun tolere edilmesi zordur. Şunu biliyoruz ki şu anda faaliyet gösteren Doğumevi’nin fiziki şartlarının ne kadar kötü olduğunu Kars halkı biliyor. Temel ihtiyaç olarak öne çıkan hastanenin doğumevi olduğunu düşünüyorum. Burada yaşayan insanlar doğumevinin fiziki şartlarının kötü olmasından dolayı doğumlarını şehir dışında yaptırdıklarını hepimiz biliyoruz. Şehir dışına yapılan hastanenin yatak sayısının ve hacminin mevcut Devlet Hastanesinden küçük olduğunu biliyoruz, görüyoruz. Yöneticilerin ve idarecilerin almış olduğu bu karar ilimizde ne kadar tartışıldı, vatandaşın ulaşım ve ekonomik durumu ne kadar dikkate alındı bunu bilemiyorum. Bu karar verilmeden önce kamuoyu önünün önünde tartışılması gerekilirdi, bu yapılmadı. Üniversitemizin hastanesinde doğum bolümü tam olarak faal değildir. Bu da gösteriyor ki şu an acil olarak Devlet Hastanesine değil Doğumevi Hastanesine ihtiyacımız vardır. Kaldı ki 250 yataklı hastanenin 200 yataklı doğumevi için yapılan hastaneye taşınması ne kadar doğrudur. Kendim şehirde yaşayan bir vatandaş olarak daha büyük problemin doğumevi olduğunu çözülmesi gereken bir problem olduğunu ve yeni yerin Doğumevi olarak faaliyet göstermesinin daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Tabi ki şehrimizde bu tartışılıp şehrimiz için doğru olan karar alınırsa hangi şekilde olursa olsun biz saygı gösteririz. Önemli olan doğrunun bulunması vatandaşın mağdur edilmemesidir.” diye konuştu.

Eczacı Şenol Göksu ise, “Mağdur olduk, yapılan planlamada yeni yerin doğumevi olacağı söylenmişti, hastanenin taşınacağı hiç gündemde yoktu. Kars halkı gibi bizde sonradan öğrendik. Hastane burada olduğu için eczanemi burada açtım. Hastane taşındıktan 6 ay sonra Doğumevinin buraya geleceği söyleniyor, bunu tolere etmemiz çok zor. Burada gözlükçüler ve diğer eczaneler mağdur edilmiştir. Doğumevi gelse bile masraflarımızı kurtarmayacağı için başka yerlere taşınmamız gerekmektedir. Hastanenin büyük binadan küçük binaya taşınmasına kim karar verdiyse söyleyecek bir şeyimiz yok. Ama bu planlı ve programlı olmalıydı bizlerde ona göre hareket ederdik.” şeklinde konuştu. kha 

Önceki ve Sonraki Haberler