Dolu, Çalışmaları Yerinde İnceledi

Dolu, Çalışmaları Yerinde İnceledi

Kars İl Özel İdaresi bünyesine kattığı yeni iş makineleri ile birlikte 2016 yılı iş sezonuna hızlı bir şekilde başlandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Köy yollarında sağlıklı yol yapmayı hedefleyen İl Özel İdaresi, çalışmalara ilk olarak İl Özel İdare Genel Sekreteri Erdinç Dolu’nun da yerinde incelemeler yaptığı Merkez Çığırgan grup köy yolu ile işe başladı.

18 km olan grup köy yolunun 14 km’lik kısmında yol yükseltme ve genişletme çalışmaları ile arazi seviyesinden yükseğe çıkartılıp kış aylarında esinti ile yol kapanmalarının önüne geçilecek, genişletme çalışmaları ile de trafiğin güvenli seyretmesi sağlanacak. Yapımına başlanan grup köy yolundan merkez Çığırgan, Güdeli, Söğütlü köyleri istifade edebilecekler.

Arazi çalışmalarını yerinde inceleyen ve grup köy yolu ile ilgili açıklama yapan İl Özel İdare Genel Sekreteri Erdinç Dolu, yapımına başlanan grup köy yolunun 18 km olarak hedeflendiğini belirterek şu açıklamalar da bulundu: “2016 yılı iş sezonumuzu açmış bulunmaktayız. Yeni iş makinelerimiz çalışmalarımıza daha bir güç katmıştır. Grup köy yolu çalışmamıza ilk olarak merkez Çığırgan grup köy yolu ile işe başladık. Bu çalışmamızın yaklaşık 14 km olan kısmı arazi seviyesinden yükseltilerek genişletilmiş olacak. Yolun yükseltilerek genişletilmesi hem grup köy yolunda ki trafiği rahatlatmış olacak, hem de kış mevsiminde yaşanan olumsuzlukların giderilmesiyle karla mücadele çalışmalarımızda yolun daha kolay açılmasını sağlamış olacağız. Toplam 18 km’lik uzunluğu olan grup yolunun geriye kalan 4 km için ise stabilize çalışması yapılacaktır. Bu çalışmamız yaklaşık bir ay gibi bir süre zarfında devam edecek. Köylülerimizin rahatça gidip gelebilecekleri güzel ve geniş bir yol yapacağız.”

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu’nun arazi incelemeleri sırasında Yol ve Ulaşım Müdürü Osman Cengiz ve Destek Hizmetleri Müdürü Fatih Tekcan’da eşlik ettiler.

kha

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler