Dolunay’da Şimdi EMPATİ Zamanı!

Dolunay’da Şimdi EMPATİ Zamanı!

14 Mayıs’ın Kars Valiliği’nce “Engellilerle Empati Günü” ilan edilmesinin ardından gözler Kars’taki engelli derneklerine çevrildi.

-ENGELLİ DOSTU DERNEĞİ DOLUNAY, ENGELLİLER YARARINA KERMES AÇTI. HAYDİ ALIŞ-VERİŞE

-CUMHURİYET LİSESİ KARŞISINDAKİ DOLUNAY DERNEĞİNDE YÜZLERCE EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜN ALICI BEKLİYOR

-KERMESTE ELDE EDİLEN GELİR ENGELLİLER YARARINA KULLANILACAK

-DOLUNAY DERNEĞİ’NİN ONLARCA GÖNÜLLÜ EV HANIMI BU ÜRÜNLER İÇİN GÖZ NURU DÖKTÜ

Dernek faaliyetlerinde ne derece empati kurulduğu ise Dolunay Derneği’nin Engelliler yararına düzenlediği KERMES etkinliğinde kendini gösterdi. 20 Mayıs’ta açılan KERMES’e ilginin az olması dernek yönetimini ve engelli üyeleri derinden yaraladı. Derneğin Engelliler birim başkanı Faruk Ocak, “Bize acımayın, para da vermeyin. Biz bunları istemiyoruz. Bizler yüreğinizi istiyoruz, sevginizi istiyoruz” sözünden hareketle KERMES’te elde edilen gelirin Engellilerin ihtiyaçlarında kullanıldığı gerçeği bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

Dolunay Derneği’nin gönüllü üyeleri olan ev hanımlarının evlerinde kullanmadıkları, eskiyen malzemelerden ürettikleri el emeği göz nuru eserler KERMES’te satışa sunuldu. Çok eski yıllarda kullanılan fakat günümüzde kenara köşeye atılan kumaşlardan ‘Tombul Bebek’, pijamalardan ses bebeği giysisi, tabak, fincan ve çatal-kaşıktan şelale, mücevher kutusuna dönüştürülen kayısı kutusundan, çantaya dönüştürülen pantolon ve gömleğin değerlendirilmesine kadar yüzlerce ürün alıcı bekliyor. Herkesin ilgi duyabileceği, evinde ve işyerinde bulundurabileceği, hediyelik eşyaların da yer aldığı KERMES’te tek beklenilen ise vatandaşların ziyaret etmesi, bütçeleri doğrultusunda alış-veriş yapmaları, engelli kardeşleriyle tanışıp kaynaşmaları ve yürekleriyle sevgilerini orada bırakıp ayrılmaları.

Konuyla ilgili Kafkas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Dolunay Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahattin Şeker, “Empati Günü’nden sonra 15-20 Mayıs tarihleri sonrasında eğitim ve ihtiyaçları için engelliler yararına açmış olduğumuz bir kermesimiz oldu. Kermesimiz 3. gününde fakat daha istenilen seviyelerde olduğu söylenemez.” dedi.

Kermesteki her ürünün el emeği, göz nuru olduğunu da kaydeden Şeker, “Örneğin komşularımızın çocuklarının eski pijamaları, ana okul önlükleri bebek yapımında kullanıldı. Eski kumaşlar yine aynı bebek yapımında ve çanta yapımında kullanıldı. Eskimiş olan çiçekler toplanarak kapı süsleri oluşturuldu. Tüm bunların ikinci bir benzeri daha yok çünkü bunlar tek elden bir sefere mahsus üretilmiş ve orjinaldir. Hatta iddia ediyorum bu bebeklerden bir tanesinin dünyada benzeri yok ama ne hikmetse biz insanlara bunu ulaştıramadık.” diye konuştu.

Kars’taki tekerlekli ve akülü engelli sandalyelerinin yüzde 70’ini Dolunay Derneği’nin temin ettiğini hatırlatan Şeker, “Buraya gelen buraya gidiyor. Kars’tan insanlar bunlardan faydalanıyor, burada oluşturulan havuzdan İzmir’deki, Ankara’daki ihtiyaçlılar faydalanmıyor. Maalesef kermesler sivil toplum kuruluşlarının yegane gelir kaynağı olarak değerlendiriliyor ki öyle de zaten ama daha biz bu duruma ulaşamadık. Biz sadece bu alanda da çalışmadık ve temizlik için elimizden geleni yaptık. En basit örneği Ziraat Bankası arkası eskiden çöpten geçilmezken, şimdi orada insanlar lokantalar açmış ve dışarıya masa sandalye atmış. Bu dernek Kars’a iyilikten başka, farkındalıktan başka, duyarlılıktan başka hiçbir şey yapmadı, asıl empati zamanı şimdi ve Kars halkının desteklerini bekliyorum. Lütfen herkes engellileri sevsin ve destek olsunlar.” şeklinde konuştu.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler