Donmaktan Son Anda Kurtarıldılar!

Donmaktan Son Anda Kurtarıldılar!

Kars’ın merkeze bağlı Akdere Köyü yolunda kayarak kara saplanan traktörde mahsur kalan 2 genç, 7.5 saat kurtarılmayı bekledi. İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun mücadelesiyle gençler kurtarıldı.

Doğu Anadolu bölgesinde yeniden tüm zorluklarıyla etkisini gösteren kara kış, Kars’ta tüm köylerin kentle ulaşımını kapattı. Kentle ulaşımı sağlanamayan köylerden sadece bir tanesi olan Merkez Akdere Köyü’nden 2 genç, karlı yolda şarampole yuvarlanınca 7.5 saatlik bekleyişin ardından donmaktan son anda kurtarıldı.

Gün boyunca İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin hummalı çalışmalar yürüttüğü Kars’ta greyderler, kepçeler ve kar savuranlar ayrı ayrı bölgelerde yoğun çalışma yürüttüler. Alınan ihbarları değerlendiren karla mücadele ekipleri, merkeze 25 km mesafedeki Akdere Köyü yolunda traktörle mahsur kalan 2 genci donmaktan son anda kurtardı. Merkez Akdere Köyü sakinlerinden Nurettin Övünç (55) sabah saatlerinde rahatsızlığı nedeniyle oğlu Murat Övünç (28) ve arkadaşı Ercan Kıyamçiçek (28) tarafından traktörle Hasan Harakani Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Nurettin Övünç tedavisi için hastanede kalırken iki arkadaş ise hava kar yağışı altında köyün yolunu tuttu.

Köye yaklaşık 5 km mesafede kayarak yoldan çıkan ve kara saplanan traktörde saatlerce mahsur kalan iki arkadaş, il jandarma ve il özel idaresi ekiplerine bilgi verdi. Kentin birçok noktasında yürütülen çalışmalar, kar yağışı, tipi ve havanın sisli olması nedeniyle yol mağdurlarına yaklaşık 7.5 saat sonra ulaşıldı. Donmamak için traktörün kasasından çıkmayan Murat Övünç ve arkadaşı Ercan Kıyamçiçek ekiplerin gelmesi sonucu donmaktan son anda kurtulduklarını ve çok acıktıklarını ifade ettiler.

Yol kenarındaki metrelerce kara saplanan traktör İl Özel İdaresi kar aracına halat bağlanması sonrası saplandığı yerden kurtarıldı. İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür eden gençler, çok üşüdüklerini ve sabah kahvaltısı dahi yapmadıklarını ifade ettiler. Uzun süre soğuk ve tipiye maruz kaldıklarını da ifade eden gençler saplandıkları kardan kurtulunca yeniden köyün yolunu tuttular.

 

kha

Önceki ve Sonraki Haberler