Donmuş Çıldır Gölü üzerinde bisiklet keyfi

Donmuş Çıldır Gölü üzerinde bisiklet keyfi

Kars Bisiklet Kulübü üyesi sporcular donmuş çıldır Çıldır Gölü üzerinde pedal çevirdi.

Tacettin DURMUŞ

Kış bitmeden Doğu Ekspresi’nin tekrar Kars ve Ardahan’ın turizmine katkı sunması çağrısında bulunan bisikletçiler, buz tutmuş göl üzerinde bisiklet sürmenin keyfini birlikte yaşadılar.

Dünyayı, ülkemizi ve ilimizi de etkisi altında alan ölümcül Koronavirüs salgını nedeniyle yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak yeri olmaktan uzaklaşan Çıldır Gölü, eski günlerini arıyor.

Salgın nedeniyle bölge halkının günü birlik olarak ziyaret ettiği göl, yerel ve ulusal basın marifetiyle ülke gündemindeki yerini korurken, sosyal medya fenomenlerinin paylaşımları da bölgenin tanıtımı için önem arz ediyor.

Bu haftaki rotalarını Çıldır Gölü’ne çeviren Kars Bisiklet Kulübü sporcuları, donmuş göl üzerinde bisiklet turu yaparak buz üzerinde drift yaptıktan sonra, gölde tutulan balıkları da tadarak yeni bir keşif güncesi yaşadı.

Bisiklet tutkunlarının buz tutan göl üzerindeki pedal çevirmeleri, görsel şölen oluşturmasının yanı sıra dron görüntüleri ise hayranlık uyandırdı. Cuma günlerini göl üzerinde pedal çevirerek geçiren bisiklet tutkunlarının çektikleri görüntü ve fotoğrafları da gazetemiz ve sosyal medya hesaplarında paylaşarak bölgenin tanıtımını da yaptılar.

Sıra dışı ve özel bir gün yaşayan bisiklet tutkunları günün sonunda Koronavirüs belasının bir an önce ülkemizin başından defolmasını, Kars’ın ve Ardahan’ın göz bebeği Çıldır Gölü’nün bir an önce eski günlerine geri dönmesi dileklerinde bulunarak Kars’a geri döndüler.

donmus-cildir-golu-uzerinde-bisiklet-keyfi-(8).jpgdonmus-cildir-golu-uzerinde-bisiklet-keyfi-(1).jpgdonmus-cildir-golu-uzerinde-bisiklet-keyfi-(3).jpgdonmus-cildir-golu-uzerinde-bisiklet-keyfi-(2).jpgdonmus-cildir-golu-uzerinde-bisiklet-keyfi-(7).jpgdonmus-cildir-golu-uzerinde-bisiklet-keyfi-(4).jpgdonmus-cildir-golu-uzerinde-bisiklet-keyfi-(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler