"Dört Duvar Arasında Siyah Beyaz Hayatların Rengarenk Dünyası"

"Dört Duvar Arasında Siyah Beyaz Hayatların Rengarenk Dünyası"

Kars'ta "Dört Duvar Arasında Siyah Beyaz Hayatların Rengarenk Dünyası" El Sanatları Sergisi açıldı.

Volkan KARABAĞ / Kars Manşet

Kars Valisi  Rahmi Doğan, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Kars Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Saffet Murat Kasapoğlu ve  Kars T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Turgay Kartal ile birlikte ; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kars T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda "Ahşap Boyama, Mis Sabunluk ve Taş Oymacılığı Kursları"nda hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen el sanatları eserlerinden oluşan "Dört Duvar Arasında Siyah Beyaz Hayatların Rengarenk Dünyası" El Sanatları Sergisinin açılışını yaptı.

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı Sanat Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışına Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Sami Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Saffet Murat Kasapoğlu, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kars Adliyesinde görevli olan Cumhuriyet Savcıları, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılışını yapan Vali Rahmi Doğan, mahkumların ürettiği ve Kars'a dair olan hediyelik ürünlerin artık buradan temin edilmesini isteyerek: "Tutuklu ve hükümlü bayan, erkek kardeşlerimizin yapmış olduğu el emeği göz nuru çok güzel eserler var, açılışını yaptık. Yarından sonra bunların da satışı yapılacak. Hem ilimizi temsil eden tarihi ve kültürel değerleri yapmışlar hem de, herkesin kullanabileceği el işleri var. Bunlardan satın alarak o kardeşlerimize destek vermemiz lazım. Böylece onlara moral motivasyon sağlamış ve bu türden, ilimizin tanıtımına katkı sağlayacak eserleri almış oluruz. Hepsini tebrik ediyorum. İnşallah daha güzel eserlerle karşımıza çıkarlar. Bunlara destek vereceğiz." şeklinde konuştu.

Kars Cumhuriyet Başsavcı Serdar Durmuş da, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak başladığı konuşmasında: "Burada bulunan eserler, Kars T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından üretilmiştir. Ancak bu işlerde hiçbir FETÖ tutuklusunun emeği yoktur. Normal adli hükümlülerimizin emeği vardır. Karsın ihtiyacı olan özellikle tarihi yerlerin yapılmasını istedik. Çoğu bayan hükümlülerimizin çalışması olmakla birlikte, bu çalışmalar üç farklı alanda gerçekleştirildi. Ahşap taş oymacılığı,  mis sabunluk çalışmaları yapıldı." ifadelerini kullandı.

Yapılan açılışın ardından Vali Rahmi Doğan ve beraberindekiler sergiyi gezerek, sergilenen ürünler hakkında bilgiler aldılar. 

dort-duvar-arasinda-siyah-beyaz-hayatlarin-rengarenk-dunyasi-(1).jpgdort-duvar-arasinda-siyah-beyaz-hayatlarin-rengarenk-dunyasi-(2).jpgdort-duvar-arasinda-siyah-beyaz-hayatlarin-rengarenk-dunyasi-(3).jpgdort-duvar-arasinda-siyah-beyaz-hayatlarin-rengarenk-dunyasi-(4).jpgdort-duvar-arasinda-siyah-beyaz-hayatlarin-rengarenk-dunyasi-(5).jpgdort-duvar-arasinda-siyah-beyaz-hayatlarin-rengarenk-dunyasi-(6).jpgdort-duvar-arasinda-siyah-beyaz-hayatlarin-rengarenk-dunyasi-(7).jpgdort-duvar-arasinda-siyah-beyaz-hayatlarin-rengarenk-dunyasi-(8).jpgdort-duvar-arasinda-siyah-beyaz-hayatlarin-rengarenk-dunyasi-(10).jpgdort-duvar-arasinda-siyah-beyaz-hayatlarin-rengarenk-dunyasi-(9).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler