Dr. Perincek: “Maskemizi takalım herkese örnek olalım”

Dr. Perincek: “Maskemizi takalım herkese örnek olalım”

Türk Toraks Derneği Kars İl temsilcisi Kars Harakani Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Gökhan Perincek, “Maskemizi takalım herkese örnek olalım” dedi.

Covid-19 pandemisi nedeniyle açıklama yapan Türk Toraks Derneği Kars İl temsilcisi Kars Harakani Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Gökhan Perincek, Covid-19 pandemisi nedeniyle Valiliğimiz ve buna bağlı kurumların özverili çalışmasıyla uzunca bir süre Covid-19’lu hasta tespitinin olmadığı ilimizde alınan kurallara yeterince uymamamız nedeniyle hasta sayısında yeniden artış görüldüğünü belirttti.

Perincek, özellikle cenaze, nişan ve düğün gibi toplu organizasyonlara katılmaması, il dışından gelenlerle 14 gün izolasyon güresi boyunca görüşülmemesinin önemini dile getirdi.

Konuyla ilgili olarak; paniğe kapılmamak, moral bozukluğuna yer vermemek gerektiğini ifade eden Perincek, Bu bağlamda halkımızın virüs tedbirleri kapsamında önlemlerini gevşetmemesi uyarısında bulundu.

Perincek, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kesinlikle bireysel kurallarımızı gevşetmememiz gerekiyor. Kalabalık oluşturmamak, dışarı çıktığımızda mutlaka maske takmak, sosyal mesafeyi korumak ve hijyen kurallarına uymak önemli. Valiliğimiz ve il pandemi kurulunca alınan tedbirler ve bizler Kars halkı olarak kurallara uyarak yeniden hızlı bir şekilde vaka sayısını düşürebiliriz.”

Önceki ve Sonraki Haberler