Dr. Perincek: “Tek başına siperlik korumaz, asıl olan maskedir!”

Dr. Perincek: “Tek başına siperlik korumaz, asıl olan maskedir!”

Uzman Doktor Perincek, okullarda yüz yüze eğitime geçilmesi nedeniyle önlemlere daha dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Volkan KARABAĞ

Covid-19 pandemisi nedeniyle açıklama yapan Türk Toraks Derneği Kars İl Temsilcisi Kars Harakani Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Gökhan Perincek, tek başına siperlik takmanın yetersiz olduğunu, asıl olanın maske takmak gerektiğini vurguladı.

Okullarda yüz yüze eğitime geçilmesi nedeniyle önlemlere daha dikkatli olunması gerektiğini belirten Perincek; tek başına siperlik takmanın Covid-19 yayılımı açısından bir öneminin olmadığını, asıl olanın maske takmak olduğunu söyledi.

Çocuklarımızın maske kullanımı ve okulda maskesiz dolaşılmaması gerektiğini, arkadaşlarının kullanmış oldukları değişik renk ve desende maskeleri deme amaçlı olarak kullanmanın yanlış olduğu, maskenin ıslanması durumunda koruyuculuğunu yitirmesi nedeniyle değiştirilmesi gerektiği konularında sürekli olarak uyarı yapılmasını hatırlatan Perincek; ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal şikayetlerinden herhangi biri olan, ailesinde covid geçiren veya yakın teması olan öğrencilerin okula bilgi verilerek gönderilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Perincek, mümkünse her gün aynı velinin öğrenciyi alması ve bırakması, büyükanne, büyükbaba gibi 65 yaş üstü riskli kişiler veya altta yatan kronik hastalığı olanların öğrencileri bırakıp almaması gerektiğini de belirterek, “Okulların açılmasıyla biz velilere daha çok görev düşüyor. Önlemlere uyarsak ve kurallara uyma konusunda çocuklarımıza gerekli eğitimleri verirsek bu dönemi de sorunsuz bir şekilde atlatabiliriz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler