DSİ Genel Müdürlüğü heyeti Kars’ta!

DSİ Genel Müdürlüğü heyeti Kars’ta!

DSİ Genel Müdürlük heyeti Kars Barajı ve Tuzluca Ünlendi Barajında incelemelerde bulundu.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

DSİ Genel Müdürlüğü, Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığı ile Jeoteknik Hizmetler ve YAS Dairesi Başkanlığından oluşan heyet, Kars Barajı ve Iğdır-Tuzluca Ünlendi Barajı İnşaatında incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından yapılan açıklamada, “Kars Barajımız yapımı tamamlanarak 18.07.2018 tarihinde su tutma işlemi gerçekleştirilen, 475 bin dekar tarımsal araziye sulama suyu temin edecek olan bir projedir. Projelere ait tüm çalışmaların tamamlanması halinde her iki projenin de bölgenin ve ülkemizin ekonomisine, refahına, sosyal yaşamına, istihdamına ve tarımına çok önemli katkı sunacağı açıktır.

Iğdır Tuzluca Ünlendi Barajımız ise, Iğdır İl Merkezi, Tuzluca, Karakoyunlu, Aralık İlçeleri ve Hoşhaber, Halfeli, Melekli, Taşburun Beldeleri ile 70 köyün 2045 yılına kadar olan içmesuyu ihtiyacını karşılamak ve 97 bin 720 dekar alanın sulanmasına hizmet edecek bir proje olup, yüklenicinin mali acziyet içerisine düşmesi ve işi sözleşme hükümleri doğrultusunda yapamaması nedeniyle feshi sonrası işin biran önce tekrar ihale edilebilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.” denildi.

dsi-genel-mudurlugu-kars’ta!-(2).jpgdsi-genel-mudurlugu-kars’ta!-(1).jpgdsi-genel-mudurlugu-kars’ta!-(3).jpgdsi-genel-mudurlugu-kars’ta!-(4).jpgdsi-genel-mudurlugu-kars’ta!-(5).jpgdsi-genel-mudurlugu-kars’ta!-(7).jpgdsi-genel-mudurlugu-kars’ta!-(8).jpgdsi-genel-mudurlugu-kars’ta!-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler