DSİ heyeti Kağızman Barajı inşaatını inceledi

DSİ heyeti Kağızman Barajı inşaatını inceledi

DSİ Genel Müdürlük heyeti, Kağızman Barajı İnşaatı ve alternatif çalışma alanlarında incelemede bulundu.

Ercüment DAŞDELEN / KARS MANŞET

DSİ Genel Müdürlüğü Etüt, Planlama ve Tahsisler Daire Başkanı Nazmi Kağnıcıoğlu, DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Şube Müdürü Faruk Güreşçi, Jeoteknik Hizmetler ve YAS Dairesi Başkan Yardımcısı Veysi Gümüş, Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığından İnşaat Mühendisi Gürkan Özgan, Emlak ve Kamulaştırma Dairesi Başkanlığında Şube Müdürleri Bülent Polat, DSİ 24. Bölge Müdür Yardımcıları İsmail Yavuz ve Nihat Oğuz ile ilgili şube müdürleri DSİ 24. Bölge Müdürlüğü bünyesinde, Kars İl Merkezinin 50 km güneyinde yer alan içme suyu, sulama ve enerji amaçlı Kağızman Barajı İnşaatı, Ortaköy Köyü yeni yerleşim alanı, göl alanında kalan içme suyu kaptajları, alternatif çalışma alanları, bu alanlarındaki zemin durumu, hidrolojisini incelendi. 

İncelemede, bölgenin sosyal yapısı ve yaşanan sıkıntılar birlikte değerlendirildi. 

DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Kötek Çayı üzerinde yer alan mevcut aks yerindeki Kağızman Barajı, temelden 69 metre yükseklikte olup, SSB (Silindir İle Sıkıştırılmış Beton) tipinde, Kağızman ilçemize ait 30.790 dekar tarımsal alanın sulanması ve Kağızman ilçesine yılda 2,84 milyon m³ içme ve kullanma suyu temin edilmesi suretiyle 2050 yılına kadar içmesuyu ihtiyacı karşılamak ve yıllık 11,32 GWh enerji üretilmesi ön görülen bir projedir.”

dsi-heyeti-kagizman-baraji-insaatini-inceledi-(1).jpgdsi-heyeti-kagizman-baraji-insaatini-inceledi-(2).jpgdsi-heyeti-kagizman-baraji-insaatini-inceledi-(3).jpgdsi-heyeti-kagizman-baraji-insaatini-inceledi-(4).jpg
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler