DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar: "Dere yataklarına evsel ve hayvansal atıklar atmayın"

DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar: "Dere yataklarına evsel ve hayvansal atıklar atmayın"

DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, dere yataklarına evsel ve hayvansal atıkların atılmaması, dere yatağının daraltılmaması ve müdahale edilmemesi hususunda tüm vatandaşların duyarlı davranması gerektiğini söyledi.

Ercüment DAŞDELEN / KARS MANŞET

Dündar, Sarıkamış ilçesinde ve köylerinde son sağanak yağışlarda sık sık meydana gelen seller, taşkın tesislerinin önemini, dere yataklarına yapılan menfi müdahalelerin neticelerini daha iyi anlamaya neden olduğunu belirtti.

Önceki yıllarda yapımı tamamlanan Kars Sarıkamış İlçe merkezi Kızılçubuk Deresi taşkın koruma tesisine yapılan müdahaleler, evsel ve hayvansal atıkların atılması, dere geçişlerine uygun kesite haiz olmayan ve DSİ’nin izni dışında yapılan müdahaleler neticesinde son sağanak yağışlarda meydana gelen selde, can ve önemli mal kaybı olmadan ucuz atlatıldığını ifade eden DSİ 24. Bölge Müdürü Dündar, şunları kaydetti:

“Taşkın tesislerinin işlevsel ve amacına hizmet etmesini sağlamak için, dere yataklarına atılan evsel ve hayvansal atıklar ile yan dereleri olan Çataldere, Zuzu, Mehdi Efendi, Sarıkamış ve Yukarı Sarıkamış Çayından gelen rusubatın temizlenmesi için DSİ 24. Bölge Müdürlüğümüz kısıtlı olan iş makineleriyle çalışmalar devam ediyor. Dere yataklarına evsel ve hayvansal atıkların atılmaması, dere yatağının daraltılmaması ve müdahale edilmemesi hususunda tüm vatandaşlarımızın duyarlı davranması çok önem arz etmektedir. Dere yataklarına müdahale demek, cana ve mala müdahale demektir.”

dundar-dere-yataklarina-evsel-ve-hayvansal-atiklar-atmayin-(1).jpgdundar-dere-yataklarina-evsel-ve-hayvansal-atiklar-atmayin-(2).jpgdundar-dere-yataklarina-evsel-ve-hayvansal-atiklar-atmayin-(3).jpgdundar-dere-yataklarina-evsel-ve-hayvansal-atiklar-atmayin-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler