DSİ sayesinde KAÜ öğrencileri daha kısa mesafe yürüyecek

DSİ sayesinde KAÜ öğrencileri daha kısa mesafe yürüyecek

DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğü, Kars Çayı Kafkas Üniversitesi köprü geçişi dere ıslahı işine ait sözleşmesini imzaladı. Yapılacak köprü ile üniversite öğrencileri daha kısa mesafede yürümek suretiyle sınıflarına ulaşacak.

Ercüment DAŞDELEN / KARS MANŞET

Kars Kafkas Üniversitesinin, Kombine Yolu ve Paşaçayırı Mahallesi tarafından olmak üzere 2 adet girişi yer alıyor. Kafkas Üniversitesi öğrencilerinin Paşaçayır Mahallesindeki yurtlarında kalan öğrenciler üniversiteye gidiş ve dönüşlerinde eğitim gördükleri üniversite dersliklerine ulaşmak için 10-12 kilometre yürümek zorunda kalmakta veya dolmuşa binmemekteydiler. Maddi durumu iyi olmayan öğrenciler dolmuşa binmek yerine, 5-6 kilometre Kars Çayı yatağından yürüyerek tarihi demir köprüden sınıflarına ulaşıyordu.

DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğü tarafından bu iş kapsamında Kars Çayı üzerinde yapılacak köprü ile öğrenciler daha kısa mesafede yürümek suretiyle sınıflarına ulaşmış olacaklar.

Kars merkez Kars Çayı Kafkas Üniversitesi Köprü Geçişi Dere Islahı sözleşmesi, yüklenici Zülküf Kop ile DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar arasında dün imzalandı. 

Yaklaşık 4,5 milyon TL’ye mal olacak tesisin, Kars ilimize, Kars Kafkas Üniversitemiz ve öğrencilerine hayırlı olmasını diliyoruz.

dsi-sayesinde-kau-ogrencileri-daha-kisa-mesafe-yuruyecek.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler