Dünya Ardahanlılar Günü İstanbul’da Kutlanacak

Dünya Ardahanlılar Günü İstanbul’da Kutlanacak

Ardahan Dernekler Federasyonu müthiş bir karar ve devrimci bir çıkış yaparak 21 Şubat'ı “DÜNYA ARDAHANLILAR GÜNÜ” olarak ilan ettiler.

Dünya Ardahanlılar Günü İstanbul’da Kutlanacak

Ardahan Dernekler Federasyonu müthiş bir karar ve devrimci bir çıkış yaparak 21 Şubat’ı “DÜNYA ARDAHANLILAR GÜNÜ” olarak ilan ettiler.

Federasyon kurtarma komedilerine son vererek tüm Ardahanlıları bir çatı altında buluşturacak tek ve dev bir etkinliğe imza atdı. Bundan böyle 21 Şubat tarihi ‘Ardahanlılar Dünya Günü’ olarak kutlanacak.

Ardahanı Ruslar kendi istekleri ile bırakıp  gittiğinden kurtulması gereken bir yer olmadığından Ardahan Dernekler Federasyonu müthiş bir karar ve devrimci bir çıkış yaparak 21 Şubat’ı “DÜNYA ARDAHANLILAR GÜNÜ” olarak ilan ettiler. Bundan sonra her yıl 21 Şubat tarihi Dünyadaki tüm Ardahanlıların katılımı ile Dünya Ardahanlılar Günü olarak kutlama kararı aldı.

Kutlamalarda  her alanda Ardahan’ın kültürü öne çıkarılacak, Ardahan’ın tanıtımına ağırlık verilecek, Ardahanlılar birbirleriyle buluşacak. Bu yıl bu büyük buluşmaya ev sahipliği yapılacak yer ve tarihte belirlendi.

Şubat ayı Ardahanlılar için çok özel bir anlam ifade ediyor. 94 yıl önce  Osmanlının Ruslara savaş tazminatı olarak verdiği Kars-Ardahan, Batum Ruslar tarafından Şubat ayında boşaltılmıştı. Ruslar zamanın koşulları gereği bırakıp gittiler, bir daha da geri dönmediler. Bu durum Ardahanlıları çeşitli etkinlikler çerçevesinde birbiriyle buluşturmaya başladı. Tüm Ardahanlılar, dernekleri etkinlik yapma Ardahan’ı tanıtma bakımından büyük bir yarışa giriyorlardı. Bu etkinlikler zamanla rayından çıkıp kurtarma komedilerine dönüşünce federasyon müdahale etti. Ardahan Federasyonunun oluşmasının ardından Ardahan’ı kurtarma komedileri ortadan kaldırıldı. Ardahanlıların daha güçlü bir şekilde birbirleriyle nasıl buluştururuz fikri ağır bastı.

Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) İstanbul ve Ardahan genelinde süren, kimin ne yaptığı belli olmayan, birbirleriyle çakışan etkinlik adı altında zaman, mekan, emek... israfına neden olan birer komediyi yansıtan Ardahanı kurtarma komedilerine son verdi. Federasyon bu yıl itibarıyla her yıl tüm Ardahanlıları buluşturacak dev bir etkinliğe imza atma kararı aldı. 21 Şubat’ı Tüm Ardahanlıların buluşacağı ‘Dünya Ardahanlılar Günü’ olarak ilan etti.

Federasyon Yönetimi, 1.  Dünya Ardahanlılar Günü nedeniyle düzenlediğimiz gecemize Tüm Ardahanlıları, Karslıları, Iğdırlıları ve Güzel yurdumuzun tüm insanlarını bekliyoruz. Sanat, siyaset, iş dünyası, medya ve kısaca her kesimi buluşturan gecemizde muhteşem bir programı hep birlikte yapalım dediler.

ETKİNLİK YER VE SAATİ

Yer: Barcelo Topkapı Eresin Otel

Tarih: 21 Şubat 2015 Cumartesi

Saat: 19:00 - 23:00 arasında (www.ardafed.com)

kha

Önceki ve Sonraki Haberler