Dünya Barışı İçin Viyana’ya Gidiyorlar…

Dünya Barışı İçin Viyana’ya Gidiyorlar…

SAFFET ÖZDEMİR KONFERANS VEREREK ERMENİ SOYKIRIMI BİR EMPERYALİST YALANDIR DİYECEK. NAİF ALİBEYOĞLU METSEMOR'A DİKKAT ÇEKECEK

Dünya Barışı İçin Viyana’ya Gidiyorlar…

Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin büyük kentlerinde yaşanan otopark sorunun çözümüyle ilgili ülkemizin büyükşehirlerine mensup 22 kişilik belediye başkanları ve  belediye üst düzey bürokratlarını Çin Halk Cumhuriyeti’ne götürerek Türkiye kentçiliğine hizmet sunmaya devam eden Saffet ÖZDEMİR ve Naif ALİBEYOĞLU; Birleşmiş Milletlere akredite Barışçı Belediye Başkanları (Mayors for Peace) zirvesine katılmak üzere 06-07 Aralık 2014 tarihlerinde de özel davetle Avusturya’nın başkenti Viyana’ya gidiyorlar.

SAFFET ÖZDEMİR KONFERANS VEREREK ERMENİ SOYKIRIMI BİR EMPERYALİST YALANDIR DİYECEK

Saffet ÖZDEMİR’in Türkiye, Ortadoğu ve Kafkasya Bölge Başkanlığını yaptığı Mayors for Peace’in Viyana Zirvesine; Hiroshima, Rio de Janeiro, Hannower, Basel, Manchester gibi dünyanın önde gelen ikiyüze yakın kentinin belediye başkanının katılacağı ve Viyana’da ki Birleşmiş Milletler merkezinde gerçekleşecek konferansta, Saffet ÖZDEMİR; dünya diplomasi literatürüne kendisi tarafından yerleştirilen  “yerel eksenli diplomasi ve kentlerin dünya barışındaki rolleri” konusunda bir konferans verecek ve “Ermeni diasporasının iddiası olan soykırım saptırmasının bir emperyalist yalan olduğunu ve bu iddianın dünya barışını tehdit eder boyuta taşınmaya çalışıldığını ” belirtecek. 

NAİF ALİBEYOĞLU METSEMOR’A DİKKAT ÇEKECEK

2008 yılında BM Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Albarabey ile görüşerek Kars sınırındaki Ermenistan’ın Metsemor nükleer santaralini şikayet eden ve acilen kapatılmasını isteyen Naif ALİBEYOĞLU yapacağı birdizi görüşme ile Metsemor Nukleer santralinin Kafkasya bölgesinde yarattığı tehlikelere yeniden dikkat çekecek  ve sınırötesi bölgesel işbirliklerinin dünya barışına yapacağı katkılardan bahsedecek.

AVUSTURYA BÜYÜKELÇİSİ İLE GÖRÜŞTÜLER

Bu çerçevede 25 Kasım 2014’te Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Ekselans Klaus Wülfer ile görüşen Alibeyoğlu ve Özdemir; Büyükelçi Wülfer’e Kars balı hediye ederek kendisini Kars’a davet ettiler.

EKİP ÇALIŞMASI VE DOSTLUK ÖRNEĞİ

2004-2009 yılları arasında Kars’ın dünyaya tanıtılması, Kars’ın her açıdan geliştirilmesi, göç eden Karslının Kars’a tutunması ve kars’ta mutlu olması için kader birliği yapan Naif Alibeyoğlu ve Saffet Özdemir’in  yer yer taban tabana zıt siyasal yaklaşımlarına ve felsefi görüşlerine rağmen uzun yıllardan beri daha da yakınlaşarak birlikte olmaları örnek bir dostluk olarak gözlemleniyor.   kha

Önceki ve Sonraki Haberler