'Dünya Ruh Sağlığı Günü'

'Dünya Ruh Sağlığı Günü'

Kars'ın Arpaçay İlçe Toplum Sağlığı Merkezi uzman personelleri, "Dünya Ruh Sağlığı Günü" münasebetiyle İlçe Müftülük Konferans Salonu'nda yaşayan kadınlarla bir araya gelerek "Şizofreni bir hastalıktır. Kişinin Kimliği Değil!" sloganıyla bilgilendirme ve

'Dünya Ruh Sağlığı Günü'

Kars'ın Arpaçay İlçe Toplum Sağlığı Merkezi uzman personelleri, "Dünya Ruh Sağlığı Günü" münasebetiyle İlçe Müftülük Konferans Salonu'nda yaşayan kadınlarla bir araya gelerek "Şizofreni bir hastalıktır. Kişinin Kimliği Değil!" sloganıyla bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenledi.

Arpaçay Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli Ebe Hülya Çelik ve Ebe Aycan Eraslan tarafından kadınlara yapılan bilgilendirme toplantısında ruhsal hastalıklar ve bu hastalıkların tedavileri konusunda eğitimler verilerek ruhsal hastalıklarla mücadele eden kişilere karşı önyargılı olunmaması konusunda uyarı ve bilgilendirmeler yapıldı.

Sağlık denildiğinde çoğunlukla beden sağlığının anlaşıldığı toplumumuzda, düzenlenen toplantı ile ruh sağlığı ve beden sağlığının bir bütün olduğunun, ruhsal rahatsızlıkları bulunan hasta ve hasta yakınlarının da toplum içerisinde rahatsızlıklarından dolayı damgalanmasının önüne geçmek ve bayanlarımızı bu konularda bilinçlendirmek amacıyla yapılan toplantının son bölümü sohbet havasında geçerken, katılımcıların merak ettiği sorular da soru-cevap bölümünde uzman personeller tarafından yanıtlandı. Düzenlenen toplantıyla ilgili olarak Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem; dünya genelinde ve ülkemizde ruhsal rahatsızlıkların sıklığı ve yaygınlığının giderek artmasına ve bu tür hastalıkların insan hayatında önem arz etmesine rağmen toplumun bu konuyu algılaması ve bakış açısının ruh sağlığında oluşan olumsuzlukların ihmaline neden olduğunu belirtirken, bu rahatsızlıklarla mücadele eden kişilerin de kendi tercihleri sonucunda bu durumu yaşamadıklarını ve vatandaşlarımızın toplumda bu kişilere karşı daha duyarlı olmaları gerektiğini ifade etti.

1378851_867656926587172_2388662632039337749_n.jpg

10701988_867656913253840_6049170160742175509_n.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler