Dünyanın en mutlu Belediye Başkanı

Dünyanın en mutlu Belediye Başkanı

Kars'ın Selim Belediye Başkanı Muhittin Yücel, 1 milyon 300 bin TL borçla devraldığı Belediyeyi 1 yılda 1 milyon 350 bin TL kara geçirdi

  29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Muhittin Yücel, dünyanın en mutlu insanı olduğunu söylüyor. Çünkü borçla devraldığı belediyeyi kara geçirmenin, emekli ikramiyelerini ödemenin, hizmet binasını dizayn etmenin, personelinin ve vatandaşların gönlünde taht kurmanın sevincini yaşıyor.

 

Belediye Başkanının bu başarısını tekdir eden AK Parti’nin Kars Milletvekilleri Mahmut Esat Güven ve Zeki Karabayır da soluğu ilçede alarak Başkan Muhittin Yücel’i tebrik ettiler. AK Parti Selim İlçe Başkanı Coşkun Altun’a da desteklerinden dolayı teşekkür eder vekiller başarının herkesi memnun ettiğini belirttiler.

 

AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven de Belediye Başkanı kutlayarak başarısını, “Bu başarı partimizin hizmet anlayışından kaynaklanan bir hizmet örneğidir” şeklinde özetledi.

 

AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır da, “İlk önce ben arkadaşımızı tebrik ediyorum. Bir seneye yaklaştı başkan olalı ama bu zaman zarfında çok iyi bir hazırlık yapmış. Bizim genel başkanımız biliyorsunuz belediyecilikten gelmedir. Belediyeciliği çok iyi biliyor. Başbakan olduğundan bu yana da söylüyor, “Biz işlerimizi özel sektör zihniyetiyle, tüccar zihniyetiyle bakarsak başarılı oluruz” diyor. Yoksa memur zihniyetiyle, masa başında oturarak, her şeyi devletten bekleyerek, hazıra konacak şekilde hizmetleri götürme zihniyetiyle giderse bunları yapamaz. Selem Belediye Başkanımızda Başbakanın bahsettiği stili çiziyor. Onum için başarılı olmaması mümkün değil. Aslında bütün Belediye Başkanları başarılı olurlar. Bir çok belediyemizin Türkiye’de yüzde 80’ine kadar “hep devletten gelsin, devletten gelen para kadar iş yapalım” diyorlar. Oysa bizler onlara sürekli olarak şunu söylüyoruz: Tüccar zihniyetiyle, özel sektör zihniyetiyle siz kendi kaynaklarınızı kendiniz oluşturun. Hepten hükümete, devlete bağımlı kalmayın. Onun için bu başarıyı sağlayan ve kara geçen Selim Belediye Başkanımızı tebrik ediyoruz. Genel başkanımızın tarif ettiği Belediyecilik anlayışı içinde gidiyor. Öyle bir anlayışa sahip olduğu için tekrar kendisini tebrik ediyoruz” diye konuştu.

 

AK Partili Belediye Başkanı Muhittin Yücel ise, “Selim’de ilk Belediye binamızı dizayn ettik ve insanca yaşanabilir hale getirdik. Halkımızın ihtiyaçlarına cevap verebilir şekilde düzenledik. Hayvan pazarını düzenledik. Taşımayla ilgili sorunumuz vardı bunu da çözdük. Özel Halk Otobüsü uygulaması başlattık bunu da Kars’ta ilk biz yaptık. Şu anda 18 adet 2009 model aracımız Kars-Selim arası çalışıyor. Aydan aya belediyemize aidatlarını ödüyorlar. Böylelikle Belediyemizin her ay 5-6 bin TL geliri oluyor. Daha önce 2 adet otobüsümüz vardı. 5 ay yaptığımız istatistikler sonucu 40 bin TL gelirimiz 57 bin TL giderimiz oluyordu. Ayrıca iki arabada şoför ve muavin olmak üzere 4 eleman istihdam ediyorduk. Hafta sonu çalıştıkları için de işçi oldukları için mesai alıyordular. Dolayısıyla her ay 4 bin TL’de bunlara ödüyorduk. 5 ayda 4 personele 20 bin TL vermiştik. 40 bin TL gelire karşı 5 ayda 37 bin TL zarar etmiştik. Dolayısıyla böyle gitmeyeceğini de anladığımız için özel halk otobüsü uygulamasına geçtik. Şimdi ise ne kırılma, ne bozulma, ne personel sıkıntısı var. Şimdi arabalar özel şahısların arabaları. Belediyemize aidatlarını ödüyorlar ve her ay 5-6 bin TL kara geçtik.” şeklinde konuştu.

 

Yücel, daha sonra şunları söyledi:

“Belediyeyi devraldığımızda kamu ve özel sektöre 1 milyon 300 bin TL üzeri borcumuz vardı. Bunların tamamını ödedik şu anda da 1 milyon 350 bin TL bankamızda paramız var. İnşallah yazın inşaat sezonunun başlamasıyla birlikte 1957 yılında ilçe olan Selim’de o tarihten bu yana yapılan yolun 10 katını 1 yıl içerisinde yapacağız. Önümüzdeki yıllarda da sorunlarımızın tamamını çözmeyi hedefliyoruz. Göreve geldiğimde 23 işçimiz vardı 3’ünü emekli ettim. Her biri 58 bin TL emekli ikramiyelerini ödedim. Benden önce emekli olmuş 2005 yılından bugüne kadar emekli ikramiyesini alamayan bir görevlimizin de ikramiyesini ödedim. Ayrıca 2 memur emekli ettik onlarında ikramiyeleri ödendi. Şu an aşağı yukarı kamu personelliğinin öngördüğü norm kadro istikametine geldik. İşçilerden 2-3 fazlamız var, onlarda emekli oldukça daha da rahatlayacağız.”

 

KULAĞI TERSİNDEN TUTMADIM

Başkan Yücel, “Bu başarıya nasıl geldiğini de anlatan Başkan Yücel, “Kulağı tersinden tutmadık aksine düz tuttuk. Şimdiye kadar belki tersinden tutulduğu için bu hale gelmişti ama biz düzünden tuttuk kulağı. Gerek gayrimenkullerde elde ettiğimiz gelirler gerekse de personel ve diğer giderlerden kısma sonucu başarıyı yakaladık. İmkanlarımızı iyi kullandık ve tasarrufa ağırlık verdik.” diyerek, herkesin bu şekilde yaklaşmasını halinde başarının kaçınılmaz olduğunu da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler