Duyması için 10 bin dolar gerekiyor

Duyması için 10 bin dolar gerekiyor

İzmir'in Buca ilçesinde oturan ve doğuştan duyma engeli olan Nurettin Kaya, işitme cihazı bozulduğu için hayatını altı aydır sesiz bir şekilde sürdürüyor.

Duyması için 10 bin dolar gerekiyor

İzmir’in Buca ilçesinde oturan ve doğuştan duyma engeli olan Nurettin Kaya, işitme cihazı bozulduğu için hayatını altı aydır sesiz bir şekilde sürdürüyor.

Altı aydır çevresindeki sesleri duymaktan yosun kalan Nurettin Kaya, işitme cihazının artık çalışmadığını söyleyerek, cihazının bozulduğunu ve on yılını doldurduğu için tamir edilemediğini ifade etti. Kulaklarına sesin gitmediğini ve artık duymak istediğini aktaran Kaya, “Dışarı çıktığımda gelen arabaların sesini duymak istiyorum. Hayatımı devam ettirmek için yeni cihaz istiyorum” diye konuşarak hayırseverlerden 10 bin dolar değerinde olan cihazın alımı için yardım isteğinde bulundu.

Oğlunun doğuştan işitme engelli olduğunu aktaran anne Firdevs Kaya ise oğlunun hayatını yaşaması için duyması gerektiğini söyleyerek hayırseverlerden yardım talebinde bulundu. Doğuştan işitme engelli olan oğlunun ancak işitme cihazı sayesinde duyabildiğini ifade eden anne Kaya, “İşitme cihazı bozuldu. Yetkili servise gönderdiğimizde cihazın ömrünü doldurduğunu ve yenilenmesi gerektiğini söylediler ve tamirinin mümkün olmadığını söylediler. Bunun yenisini alabilmemiz için de yaklaşık 10 bin dolara ihtiyacımız var. Bizim bu parayı karşılayacak gücümüz yok. Oğlumun duyabilmesi için yardımseverlerden destek bekliyorum. Oğlumun hayallerini gerçekleştirebilmesi için duymaya ihtiyacı var, hayatı tehlikede” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler