Düzgün: 2017 Yılı Buzağı Destekleme Müracaatları Başladı

Düzgün: 2017 Yılı Buzağı Destekleme Müracaatları Başladı

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, 2017 yılı buzağı desteklemelerinden faydalanmak isteyen vatandaşların il ve ilçe müdürlüklerine dilekçe ile başvuru yapmaları gerektiğini duyurdu.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Müdür Düzgün; Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği  kapsamında desteklemeden faydalanmak isteyen üreticilerin ilk başvurularını 29 Eylül 2017 tarihi mesai bitimine kadar yapmaları gerektiğini belirtti. 

Uygulama kapsamında; programlı aşılarının tamamlanması, TÜRKVET ve e-ıslah kayıtlarının yapılması şartı ile 2017 doğumlu her buzağıya destek verileceğini belirten Düzgün, 2017 yılı Buzağı desteklemesi miktarlarının ise “4 ay ve üzeri buzağılar için 350 TL. Soy kütüğüne kayıtlı olanlar için 500 TL. Döl kontrolü kapsamındakiler için ilave 50 TL. Bakanlığımızca yetiştirici bölgesi olarak belirlenen illerden biri olan ilimizde ilave 200 TL” olduğunu açıkladı.

Düzgün; desteklemeden yararlanmak için buzağıların, 2017 yılı içerisinde doğmuş olması, küpelenerek TÜRKVET  ve e-ıslah'a kaydedilmiş olması, doğduğu işletmede canlı olarak 120 günü tamamlamış olması, programlı aşılarının (Şap, Brusella ve LSD aşıları) tamamlanmış olması gerektiğini de vurguladı.  

Müdür Düzgün açıklamasında: “Soy kütüğüne kayıtlı olanlar için saf kültür ırkı ve melezi buzağıların aynı kültür ırkı boğa sperması ile yerli ırk ve melezlerinin ise herhangi bir ırktan boğanın sperması ile suni tohumlama sonucu doğmuş olması gerekmektedir. İşletmesi soy kütüğüne kayıtlı yetiştiriciler; Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği aracılığıyla, ön soy kütüğüne kayıtlı olanlar ise; şahsen veya üyesi olduğu yetiştirici/ üretici örgütleri aracılığıyla İl/ İlçe Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine dilekçe ile başvuru yapabileceklerdir. Desteklemelerde en önemli görevin yetiştiricilere düşer. Vatandaşların başta buzağılarını zamanında küpeletmeleri, TÜRKVET ve e-ıslah kayıt sistemlerine kaydettirmeleri, programlı aşılarını (Şap, Brusella ve LSD aşıları)  yaptırmaktan sorumlu oldurlar. Tüm hayvancılık desteklemeleri konusunda daha ayrıntılı bilgi almak isteyen üreticilerimiz, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğümüz ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize başvurmalıdırlar.” dedi. 

duzgun-2017-yili-buzagi-destekleme-muracaatlari-basladi-(1).jpgduzgun-2017-yili-buzagi-destekleme-muracaatlari-basladi-(2).jpgduzgun-2017-yili-buzagi-destekleme-muracaatlari-basladi-(3).jpgduzgun-2017-yili-buzagi-destekleme-muracaatlari-basladi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler